Dan fudbala FS Republike Srpske i Sportskog žurnala: Liste skraćene na po tri imena

Milan Zubović
Dan fudbala FS Republike Srpske i Sportskog žurnala: Liste skraćene na po tri imena

Banjaluka - Završna manifestacija Dan fudbala Republike Srpske biće održana 29. januara, kada će po sedmi put u organizaciji FS RS i dnevnog lista "Sportski žurnal" iz Beograda biti izabrani najbolji pojedinci koji su obilježili ovu godinu.

Stručni žiri skratio je liste sa pet na tri imena u svim kategorijama, pa su u konkurenciji za najboljeg igrača i nagradu koja nisi ime legendarnog Velimira Sombolca ostali Aleksandar Vukotić (Krupa), Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor) i Velibor Đurić (Radnik). Za titulu "Srđan Kačar" za najperspektivnijeg igrača konkurišu Vladan Danilović (Borac, Banjaluka), Jovan Vladimir Pavlović (Željezničar Sport tim, Banjaluka) i Besim Šerbečić (Radnik). Najbolji trener dobiće nagradu "Ilija Miljuš", a on će biti izabran između Slobodana Starčevića (Krupa), Mladena Žižovića (Radnik) i Zlatka Jelisavca (Rudar Prijedor). Titulu "prve pištaljke" Srpske ponijeće jedan od trojice sudija: Luka Bilbija (Prijedor), Rajko Đorđić (Bijeljina) ili Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo). Za najboljeg fudbalskog radnika i nagradu "Ilija Pantelić" konkurišu Mladen Krstajić, Murvet Barjaktarević i Vukašin Đaković. Pored ovih pet redovnih, biće uručena i posebna priznanja, nagrada za životno djelo "Milan Jelić" i posebno priznanje za poduhvat i ostvarene rezultate "Miljan Miljanić".

- Akcija Fudbalskog saveza i "Sportskog žurnala" nastavljena je i ove godine, pa se polako približavamo prvom jubileju. Preduzeli smo korake da sve to podignemo na viši nivo nego što je to bilo prošle godine i vjerujem da ćemo uspjeti u tome jer smo počeli na vrijeme da radimo. Vjerujem u stručnost žirija koji će izabrati najbolje pojedince za godinu koja je na izmaku i da neće biti greške kao što je nije bilo ni do sada. Svi oni koji su proteklih godina dobili neko od priznanja apsolutno su ga zaslužili jer su na svom polju djelovanja napravili vrijedan rezultat. Neki su pronijeli slavu Republike Srpske, a neki će to tek da učine - izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Posljednji nagrađeni

Nagrade su prošle godine ponijeli Marko Obradović (Radnik - igrač), Bojan Marković (Željezničar Sport tim - najperspektivniji), Sloboda Starčević (Krupa - trener), Milorad Lale (fudbalski radnik), Zoran Grbić (sudija), Đorđe Vučinić ("Milan Jelić"), Dragan Džajić i Predrag Mijatović ("Miljan Miljanić").

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana