Dalibor Ilić vjeruje u uspjeh Igokee: Nastavljamo žetvu trofeja

Ivan Dragičević
Dalibor Ilić vjeruje u uspjeh Igokee: Nastavljamo žetvu trofeja

Laktaši - Velike utakmice i igranje pod pritiskom polako postaju normalna stvar za juniore Igokee pa subotnje polufinale ABA lige u Laktašima sa Megom dočekuju maksimalno fokusirani, sa izraženom vjerom u pobjedu i osvajanje trofeja.

Osvajanje Lige mladih BiH u Sarajevu pred punim gledalištem "Male Skenderije", trofej Kupa Republike Srpske na gostujućem terenu u Mrkonjić Gradu te pobjede koje su prethodile tom uspjehu kao i šetnja na turniru ABA lige u Zagrebu pokazatelj su snage Igokeinog tima koji predvodi maestralni Dalibor Ilić. Kao reprezentativac Srbije upoznat je sa kvalitetom Mege i svim igračima individualno, tako da zna recept za pobjedu.

- Igramo protiv snažnog protivnika, naš meč je finale prije finala. Odlično su vođeni sa klupe iskusnim trenerom Vladom Vukoičićem, ali spremni smo da odgovorimo na sve izazove. Vjerujemo da možemo pobijediti Megu, osvojiti turnir i tako nastaviti žetvu trofeja - rekao je Ilić.

Megu predvodi centar seniorskog tima Goga Bitadze koji je Cedeviti ubacio 23, a Partizanu i Zvezdi po 19 poena. Tim ne počiva samo na Bitadzeu, jer su tu Nikola Mišković i Andrija Marjanović kao šampioni Evrope te povratnik iz Reala Mihailo Jovičić. Koliko god djelovali impresivno, i Mitrovčani imaju mane.

- Moramo ubrzati igru, analizirali smo i vidjeli da se sporo vraćaju u odbranu poslije datog koša. Iz tog razloga bitno je da igramo brzo kako bismo došli do laganih poena na obruču. Tranzicija, kontranapadi i igra protivniku u leđa je naša karakteristika pa nema razloga da odustajemo od toga. U Mrkonjiću smo odlično sačuvali centra Mladosti i njihovog najboljeg igrača Sretena Kneževića, nadam se da sličan posao možemo uraditi sa Bitadzeom. Prilagođavaćemo se okolnostima koje utakmica nosi - dodao je Ilić.

Ovi mladi momci do sada su imali problem sa reakcijom poslije velikih pobjeda. Gubili su mečeve nakon trijumfa protiv Borca i turnira u Zagrebu koji su donijeli emotivno pražnjenje. Ne postoji strah da se osvajanje Kupa može negativno reflektovati na partiju protiv Mege.

- Taj trofej dao nam je dodatni vjetar u leđa i motiv. Proslavili smo to veče i odmah sutradan odradili trening. Prebacili smo se na podešavanja ABA lige i znam da nećemo ponavljati iste greške. Seniorske utakmice nam znače upravo na tom planu, iskusniji smo, rastemo i sada idemo po novi pehar - zaključio je Ilić.

Raspored

U subotu su na rasporedu polufinalne utakmice, na parket laktaške dvorane prvo izlaze Crvena zvezda i Budućnost, a taj meč počinje u 12.30 časova. Igokea i Mega sastaju se od 15 časova. Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju od 14.30 sati, a u 17 je zakazano veliko finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana