Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Želimo da izbjegnemo baraž

Milan Zubović
Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Želimo da izbjegnemo baraž

Laktaši - Posao za Igokeu, odnosno njeno izbjegavanje posljednjeg mjesta na tabeli i ispadanje u niži rang odradila je Cibona.

Aleksandrovčani su poraženi na gostovanju kod Partizana (67:57), dok su Zagrepčani pobijedili Krku, koja je ostala na pobjedi manje od izabranika trenera Dragana Nikolića i zbog lošijeg međusobnog skora ne može da je prestigne na tabeli u preostalom kolu. Igokei preostaje borba za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta na tabeli koje donosi baraž za popunu regionalnog takmičenja. U posljednjem kolu ugostiće Zadar, dok će Krka i Olimpija odlučiti putnika u niži rang.

- Porazom Krke definitivno smo izbjegli posljednje mjesto, jer sa trenutnim stanjem na tabeli oni imaju jednu pobjedu manje i lošiji međusobni skor sa nama. Posljednje kolo je odlučujuće za nas, želimo da izbjegnemo i to baraž mjesto, a u našu korist ide to što igramo na domaćem terenu pred svojom publikom i imamo sudbinu u našim rukama. Sigurno je da ćemo učiniti sve da dobijemo taj susret i pobjedom se oprostimo od ABA lige za ovu sezonu - izjavio je Dalibor Ilić, koji je bio drugi najbolji strijelac svoje ekipe.

Za razliku od mnogih ranijih mečeva ove sezone kada je napad bio odličan, a odbrana loša, sada je situacija bila obrnuta. Limitirali su Partizan na 67 poena na njihovom terenu, ali je očajan šut koštao Aleksandrovčane pobjede. Pogodili su samo pet trojki iz 24 pokušaja, mada su “crno-bijeli” ubacili samo tri iz istog broja pokušaja. Ipak, domaćin je bio znatno bolji u šutu za dva poena, 42-23, naspram Igokeinih 44-14. Ujedno, Beograđani su imali i 11 skokova više.

- Bilo je tu još prostora u odbrani gdje smo morali mnogo bolje da odradimo posao i prvenstveno mislim na odbrambeni skok. Imali smo dosta otvorenih šuteva za tri poena koje nismo uspjeli da realizujemo, što je u nekom trenutku nedostajalo da uhvatimo rezultatski priključak i dođemo do iznenađenja. Uz sve to, imali smo loš procenat šuta za dva poena i evidentno je da nas nije išlo, tako da je to stvar na koju ne možemo uticati. Vjerujem da će nam se to vratiti u posljednjem kolu - istakao je Ilić.

Trener Dragan Nikolić poželio je Partizanu sreću u plej-ofu.

- Igrači su dali sve od sebe, ali to protiv Partizana koji je u uzletu nije dovoljno. Nama je stao šut, Partizan je to iskoristio da se razigra. Ostvarili su prednost koju smo jurili, ali nismo je stigli - rekao je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana