Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Spreman sam za igru sa velikim momcima

Dušan Repija
Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Spreman sam za igru sa velikim momcima

Banjaluka - Čestitke i tapšanje po ramenu zbog partija na turniru juniorske ABA lige u Baru Dalibor Ilić mora što prije da zaboravi, jer će već u subotu biti na težem zadatku - u Laktaše dolazi Partizan.

Jedan od najtalentovanijih košarkaša regiona koji je imao nestvarne brojke igrajući sa vršnjacima (29 poena, 17,1 skok, 3,5 asistencije i 4,3 blokade u prosjeku), pa će Aleksandrovčani drugu godinu zaredom igrati na Fajnal foru.

- Izuzetno mi je drago što sam pomogao momcima, a pogotovo što smo dobili Megu, koja nas je prošle godine savladala u polufinalu. S obzirom na to da sam trenirao sa seniorima, bilo nam je potrebno neko vrijeme da se uklopimo, a kako je turnir odmicao izgledali smo sve bolje. Igranje za prvi tim dosta mi je pomoglo, osjećam da sam jači u duelu, odlučniji i čini mi se da sam spreman za nadmetanje sa velikim momcima - rekao je Ilić.

Prva iduća prilika da se okuša u borbi sa seniorima je utakmica sa Partizanom. Za takve mečeve nije potreban dodatni motiv, ali je utisak da dolazi u dobrom momentu.

- Igraju bolje od dolaska Andree Trinkijerija koji ih je presložio i sada izgledaju mnogo bolje. Sigurno će biti dobra utakmica, jer i nama i njima je neophodna pobjeda kako bismo ostali u trci za četvrto mjesto. U dobrom smo ritmu, posebno napadačkom, a nadam se da ćemo i u odbrani odigrati bolje i da ćemo slaviti poslije meča - rekao je Ilić.

Odmah po povratku iz Bara stavio se na raspolaganju dugogodišnjem mentoru Žarku Milakoviću koji je drugi put sjeo na klupu prvog tima, a prethodno trenirao Ilića u mlađim kategorijama.

- Napredovali smo od kada je on preuzeo ulogu prvog trenera. Treninzi su kraći, ali eksplozivniji i mnogo više se okrećemo našoj igri nego protivniku. Takođe, od početka sezone mnogo radim individualno i nadam se da ću dobiti više minuta da pokažem koliko mogu - rekao je Ilić.

Na tribinama “Topolice” u Baru sigurno je bilo mnogo skauta, s obzirom na to da je poznato da je ABA liga nepresušan izvor talenata, a Ilić je odigrao maestralno.

- Usredsređen sam na karijeru u Igokei. Ovo je sredina koja mi odgovara, vjerujem da se mogu u potpunosti afirmisati. U Laktašima sam već četiri godine, pa je Igokea praktično moja druga kuća. Zbog mnogo obaveza roditelji češće dolaze u Laktaše nego što ja idem kući, a bodriće me i na utakmici sa “crno-bijelima” - zaključio je momak koji je rođen u Višegradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana