Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Спреман сам за игру са великим момцима

Душан Репија
Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Спреман сам за игру са великим момцима

Бањалука - Честитке и тапшање по рамену због партија на турниру јуниорске АБА лиге у Бару Далибор Илић мора што прије да заборави, јер ће већ у суботу бити на тежем задатку - у Лакташе долази Партизан.

Један од најталентованијих кошаркаша региона који је имао нестварне бројке играјући са вршњацима (29 поена, 17,1 скок, 3,5 асистенције и 4,3 блокаде у просјеку), па ће Александровчани другу годину заредом играти на Фајнал фору.

- Изузетно ми је драго што сам помогао момцима, а поготово што смо добили Мегу, која нас је прошле године савладала у полуфиналу. С обзиром на то да сам тренирао са сениорима, било нам је потребно неко вријеме да се уклопимо, а како је турнир одмицао изгледали смо све боље. Играње за први тим доста ми је помогло, осјећам да сам јачи у дуелу, одлучнији и чини ми се да сам спреман за надметање са великим момцима - рекао је Илић.

Прва идућа прилика да се окуша у борби са сениорима је утакмица са Партизаном. За такве мечеве није потребан додатни мотив, али је утисак да долази у добром моменту.

- Играју боље од доласка Андрее Тринкијерија који их је пресложио и сада изгледају много боље. Сигурно ће бити добра утакмица, јер и нама и њима је неопходна побједа како бисмо остали у трци за четврто мјесто. У добром смо ритму, посебно нападачком, а надам се да ћемо и у одбрани одиграти боље и да ћемо славити послије меча - рекао је Илић.

Одмах по повратку из Бара ставио се на располагању дугогодишњем ментору Жарку Милаковићу који је други пут сјео на клупу првог тима, а претходно тренирао Илића у млађим категоријама.

- Напредовали смо од када је он преузео улогу првог тренера. Тренинзи су краћи, али експлозивнији и много више се окрећемо нашој игри него противнику. Такође, од почетка сезоне много радим индивидуално и надам се да ћу добити више минута да покажем колико могу - рекао је Илић.

На трибинама “Тополице” у Бару сигурно је било много скаута, с обзиром на то да је познато да је АБА лига непресушан извор талената, а Илић је одиграо маестрално.

- Усредсређен сам на каријеру у Игокеи. Ово је средина која ми одговара, вјерујем да се могу у потпуности афирмисати. У Лакташима сам већ четири године, па је Игокеа практично моја друга кућа. Због много обавеза родитељи чешће долазе у Лакташе него што ја идем кући, а бодриће ме и на утакмици са “црно-бијелима” - закључио је момак који је рођен у Вишеграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана