Далибор Илић. јуниор Игокее: Крадем форе од старијих играча

Иван Драгичевић
Далибор Илић. јуниор Игокее: Крадем форе од старијих играча

Бањалука - Најталентованији кошаркаш Републике Српске и члан Игокее Далибор Илић понио је МВП признање на престижном јуниорском турниру у Ваљеву, а на три одигране утакмице биљежио је 25,3 поена и 17,3 скокова у просјеку.

Сјајни Илић, који је 4. марта напунио 17 година, био је убједљиво најбољи играч и стријелац турнира, чему најбоље свједочи статистика. Као капитен водио је екипу до четвртог мјеста, а у првом мечу Игокеа је побиједила петоструког освајача овог турнира Партизан. У мечу за финале неизвјесна завршница припала је Меги, док је Олимпија имала више свјежине у борби за треће мјесто.

- Ова награда ми много значи првенствено због самопоуздања и даљег подстицаја за рад и ово је круна онога што радим током цијеле сезоне. Имао сам прилику да видим гдје сам у односу на вршњаке са Балкана и сматрам да сам доста напредовао. Велику улогу има играње у Првој лиги Републике Српске, јер су ривали доста искуснији. Због јачих утакмица сам прилично очврснуо, а сада сам доста стрпљивији. Украо сам неке форе од старијих играча па имам мало више искуства и идеје у игри - рекао је Илић.

Овај суперталентовани Вишеграђанин је репрезентативац Србије те уз Марка Пецарског и Филипа Петрушева носилац генерације 2000. Доказао је да један од највећих европских проспеката, а бројни скаути подебљали су његово име у својим нотесима. Висина од 203 центиметара, дуге полуге (распон руку 211 центиметара) и широка рамена дају му могућност да у свом узрасту брани све позиције, а у нападу му не недостаје маште и креације па често организује акције. Пред њим је још пет утакмица Прве лиге РС, као и такмичење у Лиги младих БиХ.

- Трудим се да испуним све задатке тренера Жарка Милаковића, а ствари нису исте у јуниорској и сениорској конкуренцији. Са лоптом у рукама или без ње увијек се подређујем екипи. Обећавам максималан приступ у наредним утакмицама и даћемо све од себе да освојимо титулу у Лиги младих - додао је Илић.

Турнир је освојила Црвена звезда побједом у финалу над Мегом са 80:67. Поред Илића у стартну петорку ушли су Јаков Кукић из Сплита, Тарик Биберовић из Спарса, Мегин Игор Дробњак и Звездин Зоран Пауновић.

Милаковић задовољан

Тренер Игокее Жарко Милаковић задовољан је игром и резултатом на овом турниру.

- Презадовољан сам будући да смо чули много похвала и комплимената на наш рачун. Покушали смо да три играча 2001. годиште и два 2002. годиште приближимо кошарци са жељом да их у будућности афирмишемо кроз наш систем - рекао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана