Цвијановићева отворила Бањалука опен 2015

Срна
Цвијановићева отворила Бањалука опен 2015

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је данас дводневни пливачки митинг "Бањалука опен 2015", на којем учествује 400 такмичара из 11 земаља.

Цвијановићева је захвалила свима који су помогли да пливање буде интегрисано у спортски живот Републике Српске и Бањалуке.

"Важно је што се налазимо на свјетској мапи када су у питању међународна такмичења која се одржавају у Бањалуци. То је одскочна даска за многе наше пливаче", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да на овом пливачком митингу, који се одржава на Градском олимпијском базену, учествује више од 40 клубова из више земаља, те додала да је важно да овакав тренд буде настављен и у будућности.

"Многи људи, институције и пословни субјекти су помогли да дођемо до једног овако доброг олимпијског објекта и потребно је да таква брига остане и у наредном периоду за будуће генерације", рекла је Цвијановићева.

Министар породице, омладине и спорта Српске и предсједник Организационог одбора овог такмичења Јасмина Давидовић рекла је да је пливачки митинг "Бањалука опен 2015" уврштен у такмичарски календар европске и свјетске пливачке федерације.

Она је навела да је ресорно министарство подржало ово спортско такмичење и уврстило га у календар манифестација од посебног значаја за Републику Српску.

Промотер митинга је прослављени српски пливач Велимир Стјепановић, а организатор бањалучки Пливачки клуб "Олимп".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана