Црнадак писао Чеферину због ратне заставе на пехару Лиге Европе

Црнадак писао Чеферину због ратне заставе на пехару Лиге Европе 24.05.2019 18:19 | Срна

Сарајево - Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак упутио је писмо предсједнику Уефе Александру Чеферину поводом фотографија које су се појавиле у медијима, а на којима се јасно види да се на побједничком пехару Уефа Лиге Европе налази ратна застава БиХ.

Из Министарства иностраних послова саопштено је да је Црнадак у писму Чеферину истакао да је у медијима видио фотографију трофеја који се додјељује побједнику УЕФА Лиге Европе, а на којој се налази ратна застава БиХ.

"То је застава која симболизује само један народ, а вријеђа друге народе који живе у БиХ. У БиХ живе Срби, Бошњаци, Хрвати и остали, а застава на постољу пехара је ратна застава, кориштена током грађанског рата у БиХ - од 1992. до 1995. године", навео је Црнадак.

Он је подсјетио да је Дејтонски мировни споразум из новембра 1995. доно мир у БиХ, која је званичну заставу добила 1998. године.

"Ратна застава са пехара вријеђа многе. Надам се да је у питању ненамјерна грешка, па Вас молим да прије финалне утакмице Уефа Лиге Европе 29. маја исправите неправду и у постоље пехара утиснете званичну заставу БиХ, јер ова која се сада налази на трофеју то није", додао је Црнадак.

У саопштењу се напомиње да је Министарство иностраних послова о овом писму информисало и чланове Предсједништва БиХ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица