Čović i Bolden srušili Igokeu

Glas Srpske
Čović i Bolden srušili Igokeu

Laktaši - Zahvaljujući odličnim partijama Filipa Čovića i Džone Boldena košarkaši FMP-a savladali su Igokeu sa 84:74 u posljednjem meču 17. kola ABA lige.

Ova dvojica košarkaša zajedno su postigla 61 poen (Čović 36, Bolden 25) i bili su nezaustavljivi za domaće igrače. Gosti su krenuli silovito od početka, a već u prvoj četvrtini postigli su sedam trojki, a od toga pet je bilo djelo Čovića. Imao je veliku pomoć od Boldena koje je pogađao sa distance, ali je imao i nekoliko atraktivnih zakucavanja. FMP je konstantno vodio i pravio razliku koja je u jednom trenutku bila i 19 razlike. Nadu domaćim je dao Danilo Šibalić koji je sa četiri trojke prednost spustio ispod deset razlike. To kao da je dalo krila Igokei koja je nastavila da topi prednost gostiju sve do "minus 2", ali nije uspjela da napravi preokret kao u prošlom kolu protiv Olimpije. Aleksandrovčani su tako doživjeli poraz nakon dvije pobjede, a takođe su izgubili korak za prve četiri ekipe. Za goste iz Beograda nije igrao visoki centar Ajzea Ostin koji je nedavno pojačao klub. On bi trebao biti spreman za naredne mečeve FMP-a.

I dok je serija Igokee prekinuta nije ona aktuelnog šampiona ovog takmičenja Crvene zvezde. "Crveno-bijeli" zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi, a do 17. pobjede došli su tek nakon produžetka. Savladali su Mega Leks na gostovanju sa 81:69 i tako dokazali da su bez premca. Tim Dejana Radonjića nije igrao u najboljem ritmu, ali je i pored toga došao do pobjede. Najzapaženiji je bio Ognjen Kuzmić koji je meč završio sa 16 poena i devet skokova, a odlično je debitovao novajlija iz Galatasaraja Dion Tompson koji je za samo sedam minuta postigao 10 poena i ostvario pet skokova.

- Već tradicionalno u Sremskoj Mitrovici igramo neizvesne mečeve. Utakmica nije bila baš lepa za gledanje, ali odradili smo ono zbog čega smo došli i dobili utakmicu. Možda smo se produžetkom nepotrebno istrošili, ali došli smo do bodova - kazao je kapiten Zvezde Luka Mitrović.

Njegov tim nastaviće igranje u žestokom ritmu, a već sutra dočekuju Fenerbahče u okviru 17. kola Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana