Човић и Болден срушили Игокеу

Глас Српске
Човић и Болден срушили Игокеу

Лакташи - Захваљујући одличним партијама Филипа Човића и Џоне Болдена кошаркаши ФМП-а савладали су Игокеу са 84:74 у посљедњем мечу 17. кола АБА лиге.

Ова двојица кошаркаша заједно су постигла 61 поен (Човић 36, Болден 25) и били су незаустављиви за домаће играче. Гости су кренули силовито од почетка, а већ у првој четвртини постигли су седам тројки, а од тога пет је било дјело Човића. Имао је велику помоћ од Болдена које је погађао са дистанце, али је имао и неколико атрактивних закуцавања. ФМП је константно водио и правио разлику која је у једном тренутку била и 19 разлике. Наду домаћим је дао Данило Шибалић који је са четири тројке предност спустио испод десет разлике. То као да је дало крила Игокеи која је наставила да топи предност гостију све до "минус 2", али није успјела да направи преокрет као у прошлом колу против Олимпије. Александровчани су тако доживјели пораз након двије побједе, а такође су изгубили корак за прве четири екипе. За госте из Београда није играо високи центар Ајзеа Остин који је недавно појачао клуб. Он би требао бити спреман за наредне мечеве ФМП-а.

И док је серија Игокее прекинута није она актуелног шампиона овог такмичења Црвене звезде. "Црвено-бијели" задржали су максималан учинак у АБА лиги, а до 17. побједе дошли су тек након продужетка. Савладали су Мега Лекс на гостовању са 81:69 и тако доказали да су без премца. Тим Дејана Радоњића није играо у најбољем ритму, али је и поред тога дошао до побједе. Најзапаженији је био Огњен Кузмић који је меч завршио са 16 поена и девет скокова, а одлично је дебитовао новајлија из Галатасараја Дион Томпсон који је за само седам минута постигао 10 поена и остварио пет скокова.

- Већ традиционално у Сремској Митровици играмо неизвесне мечеве. Утакмица није била баш лепа за гледање, али одрадили смо оно због чега смо дошли и добили утакмицу. Можда смо се продужетком непотребно истрошили, али дошли смо до бодова - казао је капитен Звезде Лука Митровић.

Његов тим наставиће играње у жестоком ритму, а већ сутра дочекују Фенербахче у оквиру 17. кола Евролиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана