Ћиро Блажевић: Ако ме Додик позове водићу репрезентацију Републике Српске

Klix.ba
Ћиро Блажевић: Ако ме Додик позове водићу репрезентацију Републике Српске

Мирослав Ћиро Блажевић, актуелни тренер тузланске Слободе, у својој каријери, која траје пуних пет деценија, тренирао је пет националних селекција. Под његовим "бичем" били су репрезентативци Швицарске, Хрватске, Ирана, Босне и Херцеговине и олимпијци Кине.

Средином прошле године када је обзнањена идеја о игрању пријатељске утакмице репрезентација Србије и  Републике Српске, Мирослав Блажевић је за српске медије изјавио како нема ништа против да буде у улози селектроа репрезентације РС-а.

Миле Ковачевић, предсједник ФС РС, данас је изјавио како је договорено да репрезентације Србије и РС-а свој пријатељски сусрет одиграју 4. септембра на Градском стадиону у Бањалуци.

Тим поводом разговарали смо са Мирославом Блажевићем, који није демантовао изјаву дату српским медијима средином прошле године.

"Сине мој, ја сам спорташ и ја то гледам само са спортске стране. Не видим ништа спорно у томе да водим репрезентацију РС. Још ако би ме мој пријатељ Милорад Додик позвао, вјерујте да ми не би било мрско да се нађем у тој улози", казао је за Кlix.ba Мирослав Блажевић.

У вријеме док је водио репрезентацију БиХ, Мирослав Блажевић је био љубимац навијача. Сматра како му БХ Фанатикоси не би замјерили ако би 4. септембра био на клупи репрезентације РС.

"Понављам вам да сам спорташ. Вријеме је да престанемо с подјелама и да на овим просторима сви будемо јединствени како је то некада било. Искрен да будем изгледи за такво што су мали, а ја сам тренутно фокусиран на Слободу и стопосто сам у том послу", каже он.

Прокоментарисао је и изјаву Ивице Осима како је бањалучка утакмица у бити политика.

"Осим је мудар човјек. Кужим његову изјаву, али не мора значити да се са њим слажем", закључио је Мирослав Блажевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана