Cilj Rudara povratak u Premijer ligu

Nenad Đerić
Cilj Rudara povratak u Premijer ligu

Prijedor - Prozivkom na Gradskom stadionu, koju je obavio šef stručnog štaba Darko Nestorović, fudbaleri Rudar Prijedora počeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj će se nakon pet sezona ponovo takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijedorčani su krenuli u "operaciju povratka u elitu", što je u obraćanju igračima na prvom okupljanju prezentovao i potpredsjednik kluba Predrag Šorga.

- Naša želja je povratak u Premijer ligu BiH i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj. Želim vam puno sreće, zdravlja i dobrih rezultata i vjerujemo u vas da možete da iznesete teret takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske - rekao je Šorga.

Treneru Nestoroviću pomagaće Nedžad Žerić, Srđan Marjanović i trener golmana Perica Topić. Nestorović je poslije uvodnog izlaganja izveo igrače na glavni teren, gdje su obavili lagani jednočasovni trening.

- Iza nas je odmor i vjerujem da ste napunili akumulatore za izazove koji nas očekuju u novoj sezoni. Naš cilj je poznat, a želja nam je da uz podmlađivanje ekipe i orijentaciju uglavnom na domaće snage, pokušamo da se vratimo tamo gdje nam je i mjesto, u Premijer ligu BiH - naglasio je Nestorović.

Ako se stvore uslovi, Prijedorčani će ići negdje na pripreme, a ako ne, kada počne renoviranje Gradskog stadiona većinu treninga obaviće u Ljubiji. Planirano je odigravanje šest ili sedam kontrolnih utakmica, a prva je na rasporedu 16. jula protiv drugoligaša Župe Superpetrol u Milosavcima.

 

Igrači

Na prvom okupljanju za novu sezonu bilo je 18 fudbalera i to: golmani Dalibor Kozić, Nemanja Petrović, igrači: Nebojša Šodić, Dragoslav Stakić, Nemanja Pekija, Borislav Mikić, Vedran Kantar, Borislav Topić, Igor Mirković, Rastko Rokvić, Neven Adžić, Aleksandar Đokić, Siniša Radoja, juniori Emir Kukavica, Siniša Saničanin, Saša Pušac i Nemanja Marić, te kadet Ajdin Redžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana