Četvrti Banjalučki polumaraton 12. maja naredne godine

Srna
Četvrti Banjalučki polumaraton 12. maja naredne godine

Banjaluka - Četvrti Banjalučki polumaraton biće održan 12. maja naredne godine sa novim konceptom pod nazivom „Ran end mor vikend“, a jedna od novina je izmijenjena staza za učesnike, najavili su danas na konferenciji za novinare organizatori ove manifestacije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Banjaluka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratona koji je svaki put bio sa sve većim brojem učesnika.


On je dodao da se značaj maratona ogleda i u tome što Banjaluku pozicionira kao jedan od regionalnih centara, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Banjaluka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta“, naglasio je Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora Banjalučkog polumaratona.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić rekao je da je ova manifestacija prerasla u događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.

„Jedna od bitnih stvari, jeste da je cilj četvrtog po redu polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj cijelog događaja“, zaključio je Ćorić.

„Ran end mor vikend“ trajaće od 10. do 13. maja, a dio manifestacije biće i sportski seminari, edukacije, treninzi, „Ekspo“ – polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za klince, te ostali sadržaji.

Ovogodišnji, Treći Banjalučki polumaraton obilježio je rekordan broj od 6.000 trkača iz 40 zemalja Evrope i svijeta. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana