Četiri kluba iz RS ne igraju Ligu BiH

Milan Zubović
Četiri kluba iz RS ne igraju Ligu BiH

Banjaluka - Četiri ženska košarkaška kluba koja su trebala da nastupaju u Ligi BiH neće se takmičiti u ovom rangu jer nije ispunjen minimum uslova koje su tražili predstavnici Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Tako će se Mladi Krajišnik (Banjaluka), Sloboda (Novi Grad), Orlovi (Banjaluka) i Rudar sport (Ugljevik) takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, dok će se konačan broj ekipa u doigravanju prvenstva BiH odrediti nakon odluke Upravnog odbora KS BiH.

- Za žrijeb takmičarskih brojeva u ženskoj konkurenciji prijavilo se deset klubova, od kojih su Banovići prošle godine ispali iz lige, a Bugojno zauzelo drugo mjesto u A1 ligi FBiH i nije imalo pravo da igra u Ligi BiH. Tražili smo da minimalan broj klubova u Ligi BiH bude osam, a kada je Mladi Krajišnik odustao od takmičenja, broj je pao na sedam, tako da smo odlučili da naši klubovi igraju u Prvoj ligi RS - izjavio je generalni sekretar KSRS Dragan Ćazić.

S obzirom na to, Prva liga RS brojaće deset klubova i to: Igokea (Aleksandrovac), Mladost (Prijedor), Basket Una (Novi Grad), Igman (Istočna Ilidža), Kozara (Gradiška), Trebinje 03, M. Krajišnik, Orlovi, Rudar Sport i Sloboda, a takmičenje će početi 8. novembra. Postoje indicije da će ekipa Orlova igrati Međunarodnu žensku regionalnu košarkašku ligu i ukoliko se to ostvari, Prva liga RS brojaće devet klubova, dok će se ovaj banjalučki klub uključiti u prvenstvo tek u doigravanju.

U Prvoj ligi RS za muškarce nastupaće 13 klubova i to: Rogatica, Teslić, Student (Banjaluka), Sutjeska (Foča), Kozara (Gradiška), Bratunac, Borac (Banjaluka), Prijedor, Drina Birač (Zvornik), Rudar (Ugljevik), Radnik BN Basket (Bijeljina), Gacko, Budućnost (Pale). Takmičenje počinje 1. novembra.

Izmirenje dugova

Prema odluci UO KSRS, svi klubovi koji nisu izmirili dugove za članarinu i kotizaciju imaju rok da to učine do ponedjeljka, 27. oktobra, do 12 časova. Klubovi čiji dug iznosi preko 500 maraka mogu novac da uplate u dvije rate, s tim što se prva mora platiti do ponedjeljka, a druga najkasnije do početka drugog dijela takmičenja. Ujedno, moraju biti izmirena i potraživanja za tekuću sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana