Čestitke šampionima regionalne NLB lige

Dušan Repija
Čestitke šampionima regionalne NLB lige

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je juče članove Košarkaškog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke koji su osvojili titulu prvaka NLB lige za košarkaše u kolicima, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

Tom prilikom predsjednik RS čestitao je igračima i rukovodstvu Vrbasa na trijumfu u regionalnom takmičenju i  poželio im mnogo uspjeha na budućim takmičenjima.

Članovi KKI Vrbas zahvalili su predsjedniku Republike Srpske i Vladi Republike Srpske na pomoći i podršci koju su dobili tokom takmičenja. Prijemu je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Nada Tešanović.

I gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović upriličio je juče prijem za članove KKI Vrbas i uručio im prigodne poklone za ostvareni veliki međunarodni sportski uspjeh - trijumf u regionalnoj NLB košarkaškoj ligi.

- Grad Banjaluka će apsolutno stajati iza ovog sportskog kolektiva i afirmacije sporta uopšte. Za ove ljude, pored sportskog uspjeha, ovo je i jedna vrsta resocijalizacije u društvu. Želimo da se ljudi koji imaju određeni fizički hendikep uključe u njihove sportske aktivnosti, što je jedan od najboljih vidova socijalizacije ove populacije - izjavio je Gavranović.

On je dodao da će povodom Dana grada Banjaluke, 22. aprila, košarkaškoj ekipi Vrbas uručiti grb grada, jer su to radom i rezultatima, kako je rekao, nesumnjivo zaslužili.

- Grad vodi računa o sportskim kolektivima koji okupljaju invalidna lica. Članovima KKI Vrbas Gradska uprava ranije je poklonila jedna invalidska kolica, a u maju ćemo obezbijediti još jedna - istakao je Gavranović.

Predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević zahvalio je gradonačelniku Banjaluke i izrazio uvjerenje da će grad i dalje pomagati ovom klubu.

- Od gradonačelnika smo dobili nove trenerke, u maju ćemo dobiti nova invalidska kolica, a to su sve znaci da grad Banjaluka vodi računa o ovom klubu i njegovim članovima - rekao je Umičević.

On je dodao da je finalna utakmica bila jako teška, ali da je ekipa imala veliko srce i ostvarila najveći uspjeh u istoriji kluba.

U finalnom meču regionalne NLB lige košarke u kolicima, koji je odigran protekle subote u Novom Mestu, Vrbas je savladao italijanski Kastelvekio rezultatom 56:54.

Liga kup

Marinko Umičević je izjavio da osvajanje NLB lige predstavlja veliki uspjeh za klub i za Banjaluku.

- Nažalost, nismo u poziciji da naredne sezone igramo Ligu šampiona, jer je za to potrebno mnogo novca. Mi smo skroman kolektiv i, ako bude prilike, igraćemo Liga kup. Naša osnovna misija je da privučemo što više djece sa hendikepom da se uključe u naš rad i da se bave sportom, jer mi živimo za sport, a ne od sporta - naglasio je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana