Česte promjene trenera u Borcu nemaju nikakvog smisla

Darko Pašagić
Česte promjene trenera u Borcu nemaju nikakvog smisla

Banjaluka - U posljednjih pet godina Borac je čak 14 puta mijenjao trenera, a ko će biti 15. znaće se u narednim danima dok se uprava premijerligaša sa Gradskog stadiona "malo pribere" poslije neočekivane ostavke Igora Jankovića.

Neki od njih su se zadržavali kratko na užarenoj klupi (Aleksandar Janjić dva meča, Zoran Dragišić tri, baš kao i Marko Tešić, koji je u finišu prošle sezone neočekivano dobio priliku poslije odlaska Vuleta Trivunovića), neki su se u tom periodu vraćali na kormilo kao Vlado Jagodić i Željko Vranješ, ali niko od 12 stručnjaka nije uspio da sastavi cijelu sezonu. Najbliži tome bio je Dragan Jović (2013/14), koji je na klupi sjedio 22 susreta u jednoj sezoni, a najviše utakmica povjerenje je imao Vinko Marinović (26). Bivši kapiten "crveno-plavih" Vladan Grujić već dugo situaciju gleda iz prikrajka i kako kaže, ne shvata u čemu je problem da jedan trener ne može sastaviti bar sezonu na klupi.

- I laiku je jasno da ovo nema nikakvog smisla. Očigledno je da ne postoji prava vizija, bar što se tiče rješenja na mjestu trenera, jer je i Janković vrlo brzo potrošen. Kao da nemaju strpljenja i vremena da nekoga istrpe, kao što su to uspjeli u Radniku, kada je Mladen Žižović poslije pet uzastopnih poraza dobio podršku i veoma brzo to vratio odličnim rezultatima i plasmanom u Ligu za prvaka - naglasio je Grujić.

On smatra da je nesumnjivo najveći promašaj u proteklih pet godina dovođenje Zorana Milinkovića tokom prvog dijela ove sezone. Prema njegovim riječima, Borac je prošle godine imao priliku da riješi pitanje trenera na duže staze.

- Vule Trivunović je bio daleko najbolje rješenje, ali niko nije uspio da spusti loptu kada su se desile prve nesuglasice. Mislim da bi on bio pravo dugoročno rješenje, jer ima sve reference za to. Mlad je, ima harizmu, svi ga cijene, odlično poznaje situaciju u RS i BiH, spreman je da se usavršava... - dodao je Grujić.

Sličnog mišljenja je i dugogodišnji prvotimac Banjalučana Darko Maletić.

- Osim Trivunovića šansu zaslužuju još Branislav Krunić i Žižović. Međutim, gotovo je izvjesno da nijedan od njih trojice ne bi prihvatio posao u Borcu, jer su se svi na neki način "opekli" na Gradskom stadionu, gdje su bili ili igrači ili treneri ili čak direktori u klubu. Biće teško pronaći pravo rješenje, ali svakom je jasno da ovako ne ide i pravo je pitanje ko će se uopšte htjeti prihvatiti posla u Borcu, kada ne može biti siguran da li će i koliko dugo imati podršku - rekao je Maletić.

Kovačević: Nema nerealnih ugovora

Predsjednik Borca Branko Kovačević je naglasio da je sada već bivši trener kluba Igor Janković sebe precijenio i da je njegov odlazak logičan slijed događanja.

- Tražio je daleko više od onoga koliko možemo da ponudimo. Nema više nerealnih ugovora. Možda je ovako i bolje, jer Janković i onako nije bio trajno rješenje. Ekipu će protiv Mladosti voditi Marko Maksimović, a tokom pauze ćemo pronaći novog trenera. Potrudićemo se da to bude provjereno ime. Koordinator Omladinske škole umjesto Jankovića biće Predrag Majkić - rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana