Ćeranić i Janković pod Vujinom palicom

Dušan Repija
Ćeranić i Janković pod Vujinom palicom

Niš - Dosadašnje lijevo krilo Borac m:tela Marko Ćeranić pojačaće niški Železničar na čijoj klupi sjedi legendarni Veselin Vujović.

Ćeraniću je istekao ugovor na kraju prošle sezone i praktično je bio na prekretnici, a onda je došao poziv koji je promijenio sve... Momak odličnih fizičkih predispozicija odavno je zapao za oko Vujoviću, koji u njemu vidi prototip modernog krila.

- Presrećan sam što sam dobio priliku da radim sa tako velikim stručnjakom. Već sam na Zlatiboru sa ekipom, odradio sam nekoliko treninga i utisci su fenomenalni. Odlično se radi, neke momke znam odranije, tako da ću se brzo uklopiti. Nadam se da ću pomoći ekipi da ispuni sve ciljeve, a to su Kup i titula u prvenstvu Srbije, te dobar nastup u SEHA ligi - prvi su Ćeranićevi utisci o novoj sredini.

Harizmatični stručnjak dobio je odriješene ruke da sklopi ekipu po svom ukusu.

- S jedne strane sam srećan što takav igrač dolazi u moju ekipu, a s druge strane tužan što Borac već godinama ne može da zadrži najbolje igrače. Marko ima veliki potencijal i može da izraste u odlično krilo. Vidim ga i kao prednjeg igrača u odbrani 5-1, jer ima potrebne karakteristike za to - rekao je Vujović.

Osim Ćeranića, u Nišu je već mjesec bivši srednji bek Borca Stefan Janković koji je bio bez kluba pola godine nakon što je raskinuo ugovor sa Tatranom iz Prešova. Vujović ga je želio još prije tri, četiri godine, dok je sjedio na klupi Zagreba.

  • Ima ona poslovica koja kaže: “Nikad nije kasno”. Sve su to mladi momci koji u idućih desetak godina mogu da naprave mnogo, naravno, ako se poklope sve kockice. Dosta toga je na njima, kao i na ostalim igračima Železničara, jer sam selektovao mladu ekipu. Cilj nam je u prvoj godini da se ne obrukamo u SEHA ligi i da pokušamo osvojiti prvenstvo Srbije. Plan je da Železničar za nekoliko godina bude na nivou klubova iz regiona poput Zagreba, Celja, Vardara... Za sve je potrebno vreme i mnogo rada - zaključio je Vujović.

Slab prema Borcu

Poznato je da je jedan od najboljih rukometaša svih vremena uvijek sa mnogo poštovanja govorio o Borcu, klubu koji je sredinom osamdesetih godina bio veliki rival njegovoj Metaloplastici. Uz to, Borac je davao mnogo reprezentativaca sa kojima je Vujović osvojio sve što se moglo. Nekoliko puta čak je slao jasne znakove da bi volio doći na klupu “crveno-plavih”, ali to se, bar za sada, nije desilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana