Ћеранић и Јанковић под Вујином палицом

Душан Репија
Ћеранић и Јанковић под Вујином палицом

Ниш - Досадашње лијево крило Борац м:тела Марко Ћеранић појачаће нишки Железничар на чијој клупи сједи легендарни Веселин Вујовић.

Ћеранићу је истекао уговор на крају прошле сезоне и практично је био на прекретници, а онда је дошао позив који је промијенио све... Момак одличних физичких предиспозиција одавно је запао за око Вујовићу, који у њему види прототип модерног крила.

- Пресрећан сам што сам добио прилику да радим са тако великим стручњаком. Већ сам на Златибору са екипом, одрадио сам неколико тренинга и утисци су феноменални. Одлично се ради, неке момке знам одраније, тако да ћу се брзо уклопити. Надам се да ћу помоћи екипи да испуни све циљеве, а то су Куп и титула у првенству Србије, те добар наступ у СЕХА лиги - први су Ћеранићеви утисци о новој средини.

Харизматични стручњак добио је одријешене руке да склопи екипу по свом укусу.

- С једне стране сам срећан што такав играч долази у моју екипу, а с друге стране тужан што Борац већ годинама не може да задржи најбоље играче. Марко има велики потенцијал и може да израсте у одлично крило. Видим га и као предњег играча у одбрани 5-1, јер има потребне карактеристике за то - рекао је Вујовић.

Осим Ћеранића, у Нишу је већ мјесец бивши средњи бек Борца Стефан Јанковић који је био без клуба пола године након што је раскинуо уговор са Татраном из Прешова. Вујовић га је желио још прије три, четири године, док је сједио на клупи Загреба.

  • Има она пословица која каже: “Никад није касно”. Све су то млади момци који у идућих десетак година могу да направе много, наравно, ако се поклопе све коцкице. Доста тога је на њима, као и на осталим играчима Железничара, јер сам селектовао младу екипу. Циљ нам је у првој години да се не обрукамо у СЕХА лиги и да покушамо освојити првенство Србије. План је да Железничар за неколико година буде на нивоу клубова из региона попут Загреба, Цеља, Вардара... За све је потребно време и много рада - закључио је Вујовић.

Слаб према Борцу

Познато је да је један од најбољих рукометаша свих времена увијек са много поштовања говорио о Борцу, клубу који је средином осамдесетих година био велики ривал његовој Металопластици. Уз то, Борац је давао много репрезентативаца са којима је Вујовић освојио све што се могло. Неколико пута чак је слао јасне знакове да би волио доћи на клупу “црвено-плавих”, али то се, бар за сада, није десило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана