Čeprkalo uz Lenđera i Stjepanovića

Ivan Dragičević
Čeprkalo uz Lenđera i Stjepanovića

Banjaluka - Najbolji srpski plivači Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i Anja Crevar najzvučnija su imena "Susreta reprezentacija" koji je na programu u subotu i nedjelju u Banjaluci.

Gradski olimpijski bazen je domaćin četvoroboja na kojem, pored Srbije i BiH, učestvuju Slovenija i Hrvatska. Prema najavama, očekuje se nastup oko 270 plivača, a BiH će predstavljati njih 60. Sve zemlje najavile su dolazak svojih najboljih takmičara, a Mihajlo Čeprkalo je bez dileme glavni adut domaće selekcije. Mladi Banjalučanin i najbolji sportista Republike Srpske imaće žestoku konkurenciju u učesnicima Olimpijskih igara, te osvajačima evropskih i svjetskih juniorskih medalja. Prema najavama, ovo je najkvalitetnije plivačko takmičenje u BiH.

- Sigurno je jedno od boljih takmičenja. Susret reprezentacija dešava se dva puta godišnje i dobra je prilika da se okupimo i vidimo gdje smo u tom momentu. Nastupiću u dvije discipline, na 50 i sto metara delfin, gdje ću imati žestoku konkurenciju u Stjepanoviću i Lenđeru. Ne postavljam sebi pritisak, plivaću svoju trku, ganjati njih kako bih postavio što bolje vrijeme. Očekivati da trijumfujem u trci sa olimpijskim finalistima nije realno - rekao je Čeprkalo, koji neće plivati duže trke zbog stare povrede ramena koju još nije sanirao.

Pored Čeprkala, reprezentacija BiH uzda se u Adija Mešetovića, Nikolu Bjelajca, Ilijana Malčića, Aminu Kajtaz i ostale. Takmičenje počinje u subotu u 16 časova, a rasplivavanje je zakazano za sat ranije. Plivači u nedjelju uskaču u bazen na rasplivavanje od devet časova, dok takmičarski dio počinje u deset.

Reprezentacija BiH

Stručni štab reprezentacije BiH za ovo takmičenje čine Miodrag Čeko, Evelin Avdić, Mirza Čampara, Haris Hasić, Alena Ćemalović i Armin Ćirić. Čeko je trener u banjalučkom klubu Olimp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana