Чепркало уз Ленђера и Стјепановића

Иван Драгичевић
Чепркало уз Ленђера и Стјепановића

Бањалука - Најбољи српски пливачи Велимир Стјепановић, Чаба Силађи и Ања Цревар најзвучнија су имена "Сусрета репрезентација" који је на програму у суботу и недјељу у Бањалуци.

Градски олимпијски базен је домаћин четворобоја на којем, поред Србије и БиХ, учествују Словенија и Хрватска. Према најавама, очекује се наступ око 270 пливача, а БиХ ће представљати њих 60. Све земље најавиле су долазак својих најбољих такмичара, а Михајло Чепркало је без дилеме главни адут домаће селекције. Млади Бањалучанин и најбољи спортиста Републике Српске имаће жестоку конкуренцију у учесницима Олимпијских игара, те освајачима европских и свјетских јуниорских медаља. Према најавама, ово је најквалитетније пливачко такмичење у БиХ.

- Сигурно је једно од бољих такмичења. Сусрет репрезентација дешава се два пута годишње и добра је прилика да се окупимо и видимо гдје смо у том моменту. Наступићу у двије дисциплине, на 50 и сто метара делфин, гдје ћу имати жестоку конкуренцију у Стјепановићу и Ленђеру. Не постављам себи притисак, пливаћу своју трку, гањати њих како бих поставио што боље вријеме. Очекивати да тријумфујем у трци са олимпијским финалистима није реално - рекао је Чепркало, који неће пливати дуже трке због старе повреде рамена коју још није санирао.

Поред Чепркала, репрезентација БиХ узда се у Адија Мешетовића, Николу Бјелајца, Илијана Малчића, Амину Кајтаз и остале. Такмичење почиње у суботу у 16 часова, а распливавање је заказано за сат раније. Пливачи у недјељу ускачу у базен на распливавање од девет часова, док такмичарски дио почиње у десет.

Репрезентација БиХ

Стручни штаб репрезентације БиХ за ово такмичење чине Миодраг Чеко, Евелин Авдић, Мирза Чампара, Харис Хасић, Алена Ћемаловић и Армин Ћирић. Чеко је тренер у бањалучком клубу Олимп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана