Челик није измирио дуг за Главаша и Адиловића

Д. П.
Челик није измирио дуг за Главаша и Адиловића

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Борац јуче је у ФС БиХ доставио документацију којом доказује да ФК Челик из Зенице није испунио услове за добијање лиценце за такмичење у Премијер лиги БиХ.

Уз допис је достављена комплетна документација која се односи на Извршне пресуде у предметима "Главаш" и "Адиловић", као и документацију из Адвокатске канцеларије "Стевановић" упућену Челику са доказом.

У допису, који је потписао предсједник Управног одбора Фудбалског клуба Борац Дејан Кустурић се између осталог наводи:

"ФК Борац је дошао до сазнања и доказа да је Челик на незаконит начин добио лиценцу за наступ у Премијер лиги БиХ за сезону 2016/17. и из тих разлога захтијевамо ревизију лиценцирања Зеничана у што хитнијем року. О овим сазнањима смо дужни обавијестити УЕФА и ФИФА у наредних неколико дана"

Наведено је неколико чињеница због којих би лиценца требало да буде оспорена.

"Дошли смо до сазнања да су приликом лиценцирања Челика у дијелу финансијског критеријума начињени пропусти још у првенственом поступку. Играч Елдин Адиловић и тренер Влатко Главаш путем Адвокатске канцеларије "Стевановић" из Бијељине су водили пред општинским и кантоналним судом у Зеници спорове против клуба за неисплаћене уговорене плате. Спорови у оба случаја су завршени са коначним пресудама у фебруару 2016. и обавезом да се дуг измири до 31. марта исте године. Међутим, ни Адвокатска канцеларија "Стевановић", ни Челик нису пресуду прослиједили ФС БиХ иако су то били дужни".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана