Чакаревић у Игокеи?

Милан Зубовић
Чакаревић у Игокеи?

Бањалука - Некадашњи члан Партизана Марко Чакаревић налази се на корак до потписа уговора са Игокеом.

Према незваничним информацијама и писањима појединих европских специјализованих сајтова, Чакаревић ће наставити каријеру у редовима шампиона БиХ. Прошлу сезону одиграо је за Металац из Ваљева и у 12 утакмица Суперлиге Србије просјечно биљежио 9,8 поена, 5,9 скокова, 3,1 асистенцију за 26,4 минута у игри.

Чакаревић је рођен 13. маја 1988. године у Београду, а каријеру је започео у екипи Житко баскет, одакле је 2006. године отишао у француски Лимож да би у 2009. промијенио два клуба. Прво је отишао у Пелистер, а затим је потписао за Свислајон Таково да би наставио играти за исту екипу која се те године из Вршца преселила у Крагујевац и узела име Раднички. Током двије сезоне у Крагујевцу доживио је пуну афирмацију. Био је на ширем списку репрезентације Србије за Европско првенство 2011. године у Литванији када је тим водио Душан Ивковић, али је отпао због повреде стопала. Услиједио је затим прелазак у Партизан, гдје се није показао у најбољем свјетлу, иако је одиграо неколико добрих утакмица, а наступао је и у Евролиги. Прошле године раскинуо је уговор са "црно-бијелима" и придружио се Металцу. Са репрезентацијом Србије до 19 година освојио је златну медаљу на Свјетском првенству 2007. године у Новом Саду, да би сљедеће са У20 екипом освојио Европско првенство.

У Игокеи јуче нису жељели ни да потврде ни да демантују трансфер. Чакаревић би тако требало да буде друго појачање Игокее за наредну сезону, а већ је стигао Младен Јеремић који је такође био члан (У19) репрезентације Србије 2007. године. Почетак припрема планиран је за средину августа када би тренер Влада Јовановић требало да окупи кошаркаше.

Играчи

Александровчани под уговором имају двојицу играча из прошле сезоне Драшка Кнежевића и Александра Радукића, док ће трећи члан Жељко Кљештан идућу сезону вјероватно провести на позајмици. Уговор је понуђен и некадашњем члану Марку Бркићу као и Горану Гајовићу и још се чека њихов одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана