Čakarević i dalje nosi dres Igokee

Milan Zubović
Čakarević i dalje nosi dres Igokee

Laktaši - Marko Čakarević i iduće sezone biće član Igokee, potvrdio je trener aktuelnog šampiona BiH Željko Lukajić.

Iskusni strateg stigao je u klub poslije godišnjeg odmora i zakazao prozivku za 10. avgust, kada će krenuti pripreme za nova iskušenja u Jadranskoj ligi. Osim Čakarevića ugovore sa timom iz Aleksandrovca imaju Đorđe Milošević, Miloš Dimić, Nemanja Krstić i Stefan Nastić dok se nekolicina igrača nalazi na probnim treninzima i može se očekivati da sa nekim od njih bude potpisan ugovor.

- Čakarević je produžio saradnju i nastavljamo sa kompletiranjem tima. Krstić, kojeg poznajem iz Hemofarma, već je stigao, dok o Nastiću na znam previše, već samo ono što sam vidio iz skautinga sa nekih utakmica. On se uklapa u našu viziju projekta stvaranja mladog tima na duže staze - izjavio je Lukajić.

Naglasio je da su svi igrači, koji sedam dana rade sa pomoćnim trenerima, u istom položaju i da će odluku o eventualnom angažovanju nekog od njih donijeti u srijedu.

- Ima tu interesantnih momaka koji bi mogli da ostanu sa nama, ali ću u srijedu donijeti odluku o eventualnoj saradnji - kazao je Lukajić.

Članovi Igokee, koji se trenutno nalaze na treninzima, odigraće sutra kontrolnu utakmicu protiv kombinovane ekipe, koju čine igrači i SAD.

- Radi se o šest ili sedam igrača koji su članovi jedne menadžerske agencije i koji žele da se pokažu u Evropi i po mogućnosti izbore ugovore sa nekim klubovima - istakao je Lukajić.

Od prošlosezonskog tima Igokeu su napustili Dušan Katnić (Krka), Draško Knežević, Aleksandar Radukić (Mladost) i Brejdi Heslip (Bijela). Aleksandrovčani će gostovati Cedeviti u prvom kolu ABA lige početkom oktobra.

Bunić i Džons

Duško Bunić dvije sezone bio je prvi izbor na poziciji centra, ali je teško očekivati da se sa njim produži saradnja kao i sa američkim plejmejkerom Džonatonom Džonsom.

- Nastić igra na istoj poziciji kao i Bunić, a kao njegovu zamjenu tražimo mlađeg igrača, tako da za Bunića u ovom trenutku i nema mnogo nade da će produžiti ugovor. Što se tiče Džonsa, imam informacije da je prestao da igra košarku i posvetio se biznisu, za koji se školovao na koledžu - rekao je Lukajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana