Čajić prva pesnica “Velikana Slavije”

Siniša Kotaraš B
Čajić prva pesnica “Velikana Slavije”

Banjaluka - Za najboljeg boksera 15. Međunarodnog memorijalnog turnira, koji od ove godine nosi naziv “Velikani Slavije”, proglašen je domaći bokser, Stefan Čajić, koji je u kategoriji do 75 kilograma prekidom borbe u trećoj rundi savladao slovenačkog borca, Janeza Špegliča.

To je, ujedno, i jedina borba koja je riješena prije isteka treće runde, dok je u preostalih šest viđen iznenađujuće kvalitetan i čist boks.

Na memorijalu su nastupili bokseri iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a održano je ukupno sedam borbi. U uvodnim borbama gledaoci su mogli da vide budućnost BK Slavija, četiri mlada boksera, Miloša Gajića i Dragana Trninića u kategoriji do 60 kg, te Damjana Milekića i Nemanju Mišića (do 63 kg), koji su pokazali da za “plemenitu vještinu” u gradu na Vrbasu neće biti zime.

Svih sedam seniorskih borbi obilovali su tehnički veoma kvalitetnim boksom, sa dosta razmjena udaraca, što je, istina malobrojna, publika znala da nagradi aplauzom.

Na kraju, osim Čajića, koji je proglašen za najboljeg borca, još jedno priznanje je otišlo u ruke bokseru Slavije. U pitanju je Simo Josipović, koji je u kategoriji do 64 kilograma u sjajnoj borbi savladao Jakoba Vogelsanga, člana BK Medilip Sankaku iz Celja, pa mu je pripalo priznanje za najboljeg tehničara ove revije. Istovremeno, za najborbeniju borbu proglašen je okršaj Mihaela Jugovića, člana zagrebačkog Gladijatora, i Velibora Pucara, boksera novosadske Vojvodine. 

Mladi Banjalučanin Stefan Čajić bio je presrećan odlukom žirija da baš njega proglase za najboljeg borca i obećao da će u budućnosti još više i bolje trenirati kako bi opravdao ovo priznanje.

- Ovo mi je već sedma pobjeda u nizu, a u međuvremenu sam osvojio i titulu prvaka države. Naravno, priznanje mi je izuzetno drago i daće mi stimulans da još više i jače radim kako bih napredovao u karijeri. Čast mi je što sam osvojio pehar na memorijalu koji je posvećen Marijanu Benešu i svim ostalim velikanima mog kluba - rekao je Stefan Čajić.

Tehnički rezultati

Kategorija do 64 kg: Josipović (BiH) - Vogelsang (Slo) 2:0 (3:0), do 69 kg: S. Babić (BiH) - Torbica (BiH) 2:0 (3:0), Čajić (BiH) - Špeglič (Slo) 2:0 (prekid u 3. rundi), Dmitrović (BiH) - Momirski (Srb) 0:2 (3:0), J. Babić (Hrv) - Beljo (BiH) 2:0 (3:0), Jugović (Hrv) - Pucar (Srb) 2:0 (3:0), Barbir (Hrv) - Prokić (Srb) 2:0 (3:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana