Бурна увертира Премијер лиге у рукомету: Заратили савез и клубови

Душан Репија
Бурна увертира Премијер лиге у рукомету: Заратили савез и клубови

Бањалука - Нова сезона у рукометној Премијер лиги БиХ је пред вратима, али нико са сигурношћу не може рећи ни када ће почети, ни колико клубова ће учествовати, а камоли који су парови првог кола.

Било је планирано да лига почне 10. септембра, па су челници РС БиХ помјерили термин за седам дана раније, да би на посљедњој сједници Извршног одбора поново вратили термин на првобитни. То клубови нису прихватили, па парови првог кола нису извучени првог дана ТВ турнира шампиона у Добоју, како је било планирано. Међутим, ово није једини проблем, јер челници клубова тврде да су преко ноћи промијењене пропозиције такмичења.

- Било је планирано да лига има 15 клубова, односно да Извиђач поред СЕХА лиге игра и првенство. Међутим, то су сада промијенили. Неозбиљно је да неколико дана прије почетка такмичења не знамо с ким играмо у првом колу, колико екипа ће се такмичити и по којим пропозицијама. Још тужније је што ниједан клуб није обавијештен о овим промјенама, него смо чули, да тако кажем, помоћу наших канала. Сви смо једногласно одбили да присуствујемо жријебу - рекао је директор Борца м:тел Владимир Бранковић.

Предсједник РС БиХ и члан Извршног одбора Здравко Милићевић тврди да пропозиције такмичења нису промијењене.

- Још раније смо одлучили да од сезоне 2017/18. Премијер лига броји 12 клубова, као и да ћемо у идућој наступити 14, што значи да ће на крају сезоне испасти пет екипа, а ући три. Такође, на инсистирање клубова за седам дана смо помјерили почетак такмичења. Што се тиче наступа Извиђача, не би било коректно да играју на два фронта, баш као што то протеклих година није радио ни Борац. Уколико би играли оба такмичења, имали би више од 70 утакмица у сезони, што је просто немогуће - рекао је Милићевић.

О прваку ће одлучивати три најбоље екипе у лигашком дијелу такмичења и Извиђач који ће им се прикључити у Лиги за првака.

Нови састанак

Како је најављено, нови састанак између клубова и челника Савеза требало би да буде одржан сутра у Добоју.

- Изнијећемо своје ставове, јер се појединци у РС БиХ понашају врло неозбиљно, а неке ствари се хитно морају промијенити. Вјерујем да ћемо направити неки помак већ сутра - рекао је предсједник Управног одбора Дервенте Чедо Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана