Burazor zbog pasoša ostao kod kuće

Nenad Đerić
Burazor zbog pasoša ostao kod kuće

Prijedor - Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali su juče u Makarsku, gdje će do 11. februara obaviti drugu fazu priprema za nastavak Premijer lige BiH.

Nekoliko dana trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac neće moći računati na veznog fudbalera Bojana Burazora, kojem je istekao pasoš pa će se ekipi priključiti naknadno.

- Došlo je nekoliko novih fudbalera. Mislim da smo jači nego jesenas, ali se moramo što bolje uigrati. Bitno je da posložimo sve kockice kako bismo spremni dočekali proljećne borbe za bodove. Cilj je opstanak u eliti iako nam neće biti nimalo lako da ga ostvarimo - naglasio je golman "zeleno-crnih" Dalibor Kozić.

Prijedorčani još nisu ugovorili kontrolne utakmice, a ekipu je ove zime napustilo 11 igrača, dok su se vratili nekadašnji članovi Vedran Kantar (Vitez), Marinko Rastoka (Austrija), Rastko Rokvić (BSK Banjaluka) i Demir Jakupović (Borac, BL). Ujedno su stigli lijevi bočni Borisav Erić (Drina, Z), napadač Ljuban Antonić (Sloboda, NG) i štoper Petar Bogdanović, koji je do sada nosio dres Banata iz Zrenjanina.

Predsjednik "rudara" Branislav Rokvić odlučio je da smanji broj zaposlenih u klubu sa pet na tri. Izvjesno je da u premijerligašu neće ostati sportski direktor Žarko Mandić, generalni sekretar Zijad Čanić i donedavno koordinator omladinskog pogona Mato Stanić, čije je mjesto zauzeo Saša Keranović, koji je ujedno pomoćnik Jelisavca.

- U tehničkom mandatu su direktor Vukašin Đaković i sekretar Zoran Janjetović, koji će najvjerovatnije ostati na funkcijama iako treba sačekati zvanično imenovanje koje će biti obavljeno do kraja sedmice. Na poziciji sportskog direktora ubuduće će se nalaziti naš nekadašnji član Stojan Janjetović. Ove promjene nisu usmjerene lično protiv pojedinaca, već želimo da uštedimo gdje god je to moguće - naglasio je Rokvić.

Putnici

U ekspediciji Rudar Prijedora našla su se imena 25 kandidata za prvi tim. To su: Dalibor Kozić, Nemanja Petrović (golmani), Nebojša Šodić, Aleksandar Jovičić, Nemanja Pekija, Siniša Radoja, Čedomir Ćulum, Dejan Kojić, Petar Kunić, Nebojša Mrkić, Stefan Gavranović, Nebojša Pejić, Ljuban Antonić, Petar Bogdanović, Borisav Erić, Nemanja Marić, Rastko Rokvić, Vedran Kantar, Demir Jakupović, Marinko Rastoka, Zoran Milutinović. Iz omladinskog pogona priključeni su: Ognjen Davidović, Predrag Lajić, Ervin Ćatić i Mirnes Muhić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana