Buljina u Borcu

Dušan Repija
Buljina u Borcu

Banjaluka - Dosadašnji rukometaš Bosne Centrotrans Haris Buljina trebalo bi da bude prvo pojačanje Borca m:tel u zimskom prelaznom roku.

Kako saznajemo, mladi pivot (19 godina) dogovorio je uslove dvoipogodišnje saradnje, a ona će biti ozvaničena u idućih nekoliko dana.

Njegovim angažovanjem trener Bojan Unčanin dobiće dodatnu opciju u napadu i odbrani, jer podjednako dobro igra u oba smjera, a biće rasterećen i kapiten Đorđe Ćelić, dok će se Duško Hercegovac poslije dužeg vremena moći vratiti na prirodnu poziciju lijevog beka. Period prilagođavanja Buljine na novu sredinu mogao bi da bude olakšan, jer Banjalučani planiraju da provedu nekoliko dana na pripremama u Makarskoj. Iako je finansijska situacija daleko od idealne, menadžment kluba čini sve da pronađe dodatna sredstva mimo budžeta kako bi ekspedicija "crveno-plavih" poslije nekoliko godina otišla na pripreme van Banjaluke.

- Dobili smo ponudu jednog hotela koja je stvarno vrlo povoljna, ali još moramo da razmislimo, odnosno da pronađemo dodatni novac. Bila bi velika stvar kada bi uspjeli otići na pripreme, da igrači bar na nekoliko dana budu izolovani i razmišljaju samo o rukometu. Pored toga, u Makarskoj se svakog ljeta i svake zime priprema mnogo ekipa, tako da bismo mogli odigrati nekoliko vrlo kvalitetnih kontrolnih utakmica - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Kako sada stvari stoje, nijedan igrač neće napustiti Borac u ovom prelaznom roku, iako je Branković nagovijestio da je nekim momcima skrenuta pažnja da ozbiljnije i profesionalnije moraju shvatati svoje obaveze, te najavio pooštravanje disciplinskog pravilnika.

Marković napustio Derventu

Dosadašnji pivot Dervente Nikola Marković napustio je ovaj klub. Crnogorac je u protekloj godini ostavio solidan utisak i dao doprinos u osvajanju Kupa Republike Srpske, ali je u dogovoru sa klubom odlučio da napusti grad na Ukrini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana