Буљина у Борцу

Душан Репија
Буљина у Борцу

Бањалука - Досадашњи рукометаш Босне Центротранс Харис Буљина требало би да буде прво појачање Борца м:тел у зимском прелазном року.

Како сазнајемо, млади пивот (19 година) договорио је услове двоипогодишње сарадње, а она ће бити озваничена у идућих неколико дана.

Његовим ангажовањем тренер Бојан Унчанин добиће додатну опцију у нападу и одбрани, јер подједнако добро игра у оба смјера, а биће растерећен и капитен Ђорђе Ћелић, док ће се Душко Херцеговац послије дужег времена моћи вратити на природну позицију лијевог бека. Период прилагођавања Буљине на нову средину могао би да буде олакшан, јер Бањалучани планирају да проведу неколико дана на припремама у Макарској. Иако је финансијска ситуација далеко од идеалне, менаџмент клуба чини све да пронађе додатна средства мимо буџета како би експедиција "црвено-плавих" послије неколико година отишла на припреме ван Бањалуке.

- Добили смо понуду једног хотела која је стварно врло повољна, али још морамо да размислимо, односно да пронађемо додатни новац. Била би велика ствар када би успјели отићи на припреме, да играчи бар на неколико дана буду изоловани и размишљају само о рукомету. Поред тога, у Макарској се сваког љета и сваке зиме припрема много екипа, тако да бисмо могли одиграти неколико врло квалитетних контролних утакмица - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Како сада ствари стоје, ниједан играч неће напустити Борац у овом прелазном року, иако је Бранковић наговијестио да је неким момцима скренута пажња да озбиљније и професионалније морају схватати своје обавезе, те најавио пооштравање дисциплинског правилника.

Марковић напустио Дервенту

Досадашњи пивот Дервенте Никола Марковић напустио је овај клуб. Црногорац је у протеклој години оставио солидан утисак и дао допринос у освајању Купа Републике Српске, али је у договору са клубом одлучио да напусти град на Укрини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана