Bubić Đurđević najavljuju nove pobjede rukometaša Borca m:tel:Liježemo i budimo se sa rukometom

Dušan Repija
Bubić Đurđević najavljuju nove pobjede rukometaša Borca m:tel:Liježemo i budimo se sa rukometom

Banjaluka - Iza rukometaša Borca je odličan start sezone u kojem su upisali četiri pobjede, a u petak će u "Boriku" protiv Kaknja pokušati da zabilježe i peti trijumf.

Mlada ekipa Bojana Unčanina uspješno je položila sve testove do sada, a i sa tribina se može vidjeti da su odnosi među igračima odlični što je preduslov za dobru igru. Osim na terenu, momci se druže i privatno, a neki od njih zajedno i žive. Takav slučaj je sa Vladanom Đurđevićem i Arsenijem Bubićem, sa kojima dobro i zlo dijeli i golman Arman Beširević.

- Zadovoljni smo poslije dobrog starta, jer smo za razliku od prošle krenuli bez poraza. Nadam se da ćemo tako nastaviti i prekosutra protiv Kaknja i napraviti dobru uvertiru za najtežu utakmicu polusezone protiv Izviđača u Ljubuškom. U tom meču mnogo više možemo dobiti nego izgubiti. Pokazali smo da smo bolji od njih prošle sezone, a mislim da su oni po igračkom kvalitetu za nijansu slabiji nego tada - počeo je priču Đurđević.

Rukomet je centralna tema ne samo dok su u dvorani, nego i prije i poslije treninga.

- Stalno pričamo o rukometu. Izabrali smo taj put, želimo da napredujemo i jedan drugom skrećemo pažnju na ono što bi trebalo da popravimo. Gledamo utakmice kod kuće, trudimo se da "skinemo" poteze velikih zvijezda, tako da se može reći da ustajemo i liježemo sa rukometom - naglasio je Đurđević.

Angažovanje Mirka Mikića za sportskog direktora ispostavilo se kao pun pogodak.

- On je donedavno bio igrač i razumije sve naše potrebe. To nam je mnogo olakšalo komunikaciju, pa smo ove sezone jedna velika porodica. Vide se pozitivni pomaci na svim nivoima u odnosu na prethodne godine, ljudi iz uprave obezbijedili su nam sve uslove, pa mi možemo da se posvetimo treninzima i utakmicama - rekao je Bubić.

Od završnice prošlog prvenstva stalni član stručnog štaba je Nenad Rađević koji brine o kondiciji i spremnosti igrača.

- Profa, kako ga zovemo, nas često muči, ali rezultati su vidljivi. Mislim da smo najspremnija ekipa u ligi, što se vidi i na utakmicama, jer protivnike često lomimo tempom u drugom poluvremenu - rekao je Đurđević.

Za razliku od momka iz Doboja koji igra na visokom nivou već duže vrijeme i odlično se nadopunjava sa Milošem Nježićem na poziciji desnog krila, Bubić još čeka pravu šansu. Konkurencija na bekovskim pozicijama je velika, pa mladi reprezentativac Srbije mora da bude strpljiv.

- Nisam ljut što ne igram, trudim se da na svakom treningu dodatno napredujem i vjerujem da ću iskoristiti šansu kada je dobijem. Cimeri, ali i iskusniji igrači poput Dejana Unčanina i Bojana Ljubišića mi mnogo pomažu, konkurencija je vrlo zdrava, nema povrijeđenih sujeta, jer smo svi tu da damo doprinos na putu ka novoj tituli - naglasio je Bubić.

NBA liga

Arsenije Bubić je veliki fan NBA lige, ali zbog obaveza ne može baš svaku noć ostati budan.

- Volim NBA ligu od malih nogu i trudim se da sve pratim. Ako ništa ujutru pogledam hajlajtse, a naravno najviše pratim ekipe u kojim igraju srpski igrači - rekao je Bubić.

Bubić bolji u "plejstejšnu"

Malo slobodnog vremena cimeri iskoriste za šetnju, izlaske, a ponekad vrijeme prekrate igrajući "plejstejšn". Na "meniju" su najčešće fudbal i košarka.

- Priznajem da je tu bolji od mene. Više ga to interesuje, a ponekad mu i kao stariji popustim da se ne naljuti - rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana