Brčanke pravi test našeg kvaliteta

Nikola Lučić
Brčanke pravi test našeg kvaliteta

Banjaluka - Odbojkašice BL Voleja počele su sezonu na sjajan način u Premijer ligi BiH jer nakon pet odigranih kola imaju isto toliko pobjeda.

Međutim, pravi test biće finale Kupa RS protiv Bimal Jedinstva u petak (17 časova). Dobro je poznato da Brčanke već godinama dominiraju domaćim parketima, ali je serija Banjalučanki, koje još nisu izgubile nijedan set, za svaki respekt.

Trener Davor Gambiroža poručuje da je glavni cilj njegove ekipe da pruži kvalitetnu odbojku u Brčkom, kao što je to slučaj u svakoj utakmici.

- Smatram da djevojke imaju kvalitet, energiju i unutrašnju stabilnost koja može da donese dobar meč. Pokušaćemo taktički da odradimo sve što je do nas kako bismo otupili napad Jedinstva. Ako to bude dovoljno za pobjedu, onda ćemo se svakako veseliti zajedno sa našim navijačima, a ako izgubimo, čestitaćemo protivnicama - rekao je Gambiroža.

Iako se, s obzirom na rezultate, šampionske ambicije nameću same po sebi, Gambiroža poručuje da njegov tim ne razmišlja previše unaprijed, nego žele da korak po korak, od protivnika do protivnika, nastave seriju.

- Naša izdanja ove sezone nisu slučajna. Jasno je da nam gode ovakvi rezultati, koji su u skladu sa kvalitetom koji posjedujemo i time kako su djevojke odradile pripremni period. Sve misli su nam u ovom trenutku usmjerene ka utakmici sa Jedinstvom i našoj igri, ne želimo da dajemo neke dugoročne prognoze - rekao je Gambiroža.

Libero ekipe Marijana Savić izjavila je da je finale Kupa veliki meč za Banjalučanke i da u timu vlada odlična atmosfera pred duel sa “princezama”. 

  • Idemo sa željom da pobijedimo. Utakmica protiv Jedinstva uvijek je izazov, ali i sjajna prilika da pokažemo kvalitet koji posjedujemo. Pružićemo svoj maksimum, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti - poručila je Savićeva.

Sve moramo zaslužiti

Nakon finalnog meča Kupa RS Voleju slijede utakmice u Premijer ligi BiH protiv Jahorine, Kule, Smeča, a onda i derbi sa Jedinstvom. Gambiroža je siguran da niko ništa neće pokloniti njegovoj ekipi.   

- Kad se osvrnemo na pripremni i takmičarski dio sezone, sve to lijepo izgleda, ali mnogo je znoja bilo potrebno i dosta je poena odigrano da bismo došli do ove pozicije. Naša igra može biti samo bolja u narednim utakmicama i nadamo se pobjedama, ali ćemo morati da ih zaslužimo. Vjerujem u svoje djevojke i u stručni stab - zaključio je Gambiroža. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana