Brčaci zasijali u Gradu svjetlosti

Siniša Kotaraš
Brčaci zasijali u Gradu svjetlosti

Pariz - Mladi rukometaši Lokomotive iz Brčkog, dječaci rođeni 2003. godine, ostvarili su veliki uspjeh na Svjetskim igrama mladih održanim u Parizu.

Brčaci su u svojoj kategoriji osvojili drugo mjesto iako nisu doživjeli nijedan poraz, u konkurenciji osam ekipa iz sedam zemalja. Naime, nakon šest pobjeda u isto toliko utakmica, Lokomotiva se u finalu susrela sa ekipom Ažaksioa koju je u grupi savladala 17:12, ali je meč riješen tek boljim izvođenjem sedmeraca, gdje su Francuzi bili uspješniji.

- Bili smo zaista sjajni u prvom poluvremenu, imali tri gola prednosti, a onda smo u nastavku doživjeli neobjašnjiv pad. Promašili smo i previše “zicera” pa je utakmica završena neriješeno, 18:18, a onda je rival imao više koncentracije i slavio sa konačnih 21:18 - istakao je predsjednik Lokomotive Goran Vasić koji je u Parizu obavljao dužnost šefa stručnog štaba.

Na Svjetskim igrama u Parizu takmičili su se mladi sportisti iz cijelog svijeta, i to u šest različitih sportova. Rukomet je ove godine prvi put uvršten, a mladi Brčaci su bili jedini predstavnici BiH.

- Prošlogodišnji smo pobjednici Sportskih igara mladih na nivou BiH, a poziv smo dobili najviše zahvaljujući prijateljstvu sa rukometašima Pari-Sen Žermena koji su stalni učesnici turnira u Brčkom. Otputovali smo tamo bez nekog velikog opterećenja, bar kada je rezultat u pitanju. Jednostavno, željeli smo da se prikažemo u najboljem svjetlu i nadam se da smo u tome i uspjeli - tvrdi Vasić.

Ekipa Lokomotive iz Brčkog u Parizu je nastupila u sastavu: Aleksej Stjepanović, Luka Đorđević, Sergej Purić, Miloš Trifunović, Dušan Milićević, Nikola Letić, Mihajlo Gavrić, Leon Lučić, Nikola Stanojević, Miodrag Todosijević i Milan Đurđević, dok su stručni štab sačinjavali Goran Vasić, Zvjezdana Nedić, Ognjen Hercegovac i Radomir Prajo.

Opčinio ih Ajfelov toranj

Boravak u Parizu mladi Brčaci su iskoristili i da se što bolje upoznaju sa “gradom svjetlosti”.

- Vratili smo se zaista puni utisaka. Obišli smo dosta toga, vidjeli još više, ali je Ajfelov toranj bio bez premca najjača stvar. Jednostavno, opčinio nas je sve, i ljepotom i pogledom sa njega - otkrio je tajnu Goran Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana