Брчаци засијали у Граду свјетлости

Синиша Котараш
Брчаци засијали у Граду свјетлости

Париз - Млади рукометаши Локомотиве из Брчког, дјечаци рођени 2003. године, остварили су велики успјех на Свјетским играма младих одржаним у Паризу.

Брчаци су у својој категорији освојили друго мјесто иако нису доживјели ниједан пораз, у конкуренцији осам екипа из седам земаља. Наиме, након шест побједа у исто толико утакмица, Локомотива се у финалу сусрела са екипом Ажаксиоа коју је у групи савладала 17:12, али је меч ријешен тек бољим извођењем седмераца, гдје су Французи били успјешнији.

- Били смо заиста сјајни у првом полувремену, имали три гола предности, а онда смо у наставку доживјели необјашњив пад. Промашили смо и превише “зицера” па је утакмица завршена неријешено, 18:18, а онда је ривал имао више концентрације и славио са коначних 21:18 - истакао је предсједник Локомотиве Горан Васић који је у Паризу обављао дужност шефа стручног штаба.

На Свјетским играма у Паризу такмичили су се млади спортисти из цијелог свијета, и то у шест различитих спортова. Рукомет је ове године први пут уврштен, а млади Брчаци су били једини представници БиХ.

- Прошлогодишњи смо побједници Спортских игара младих на нивоу БиХ, а позив смо добили највише захваљујући пријатељству са рукометашима Пари-Сен Жермена који су стални учесници турнира у Брчком. Отпутовали смо тамо без неког великог оптерећења, бар када је резултат у питању. Једноставно, жељели смо да се прикажемо у најбољем свјетлу и надам се да смо у томе и успјели - тврди Васић.

Екипа Локомотиве из Брчког у Паризу је наступила у саставу: Алексеј Стјепановић, Лука Ђорђевић, Сергеј Пурић, Милош Трифуновић, Душан Милићевић, Никола Летић, Михајло Гаврић, Леон Лучић, Никола Станојевић, Миодраг Тодосијевић и Милан Ђурђевић, док су стручни штаб сачињавали Горан Васић, Звјездана Недић, Огњен Херцеговац и Радомир Прајо.

Опчинио их Ајфелов торањ

Боравак у Паризу млади Брчаци су искористили и да се што боље упознају са “градом свјетлости”.

- Вратили смо се заиста пуни утисака. Обишли смо доста тога, видјели још више, али је Ајфелов торањ био без премца најјача ствар. Једноставно, опчинио нас је све, и љепотом и погледом са њега - открио је тајну Горан Васић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана