Brčaci na dva seta od istorijskog uspjeha

Nikola Lučić
Brčaci na dva seta od istorijskog uspjeha

Brčko - Odbojkaši Mladosti večeras će igrati revanš utakmicu šesnaestine finala CEV kupa protiv holandskog Oriona (19 časova) i pokušati da postanu prvi klub iz BiH u muškoj konkurenciji u osmini finala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Da bi do toga došli čak ne moraju ni da pobijede, već da osvoje dva seta, s obzirom na to da su prvi meč u Holandiji riješili u svoju korist sa 3:1. Trener Branko Mišić rekao je da njegov tim ne osjeća pritisak zbog toga što su na korak od dugo priželjkivanog rezultata. 

- Osjećamo veliku čast, drago nam je što imamo priliku da ostvarimo uspjeh. Potrebna su nam dva seta, ali ne razmišljamo o tome već želimo da pobjedom završimo posao. Spremni smo, očekujemo puno težu utakmicu od one u Holandiji. Orion je jako kvalitetna ekipa, možda su nas malo i potcijenili u prvom meču. Tamo je bilo dosta problema u samoj organizaciji utakmice pa smo imali i motiv više. Najveći kvalitet Holanđana je u tome što su jako visoka ekipa. Naša prednost je to što igramo revanš na svom terenu i moramo to da iskoristimo - poručio je Mišić.

On je rekao da je velika snaga aktuelnog šampiona BiH to što su odlično uigrani i dugo su na okupu, pa znaju šta mogu da očekuju jedni od drugih na terenu.

- Tehnički smo jako dobri. Od velike pomoći je i Nemanja Božić koji se pokazao kao odlično pojačanje. Odigrao je odlično prvu utakmicu, kao i za vikend protiv Kaknja u domaćem šampionatu. Donio nam je dodatnu čvrstinu u igri - rekao je Mišić.

Za razliku od kvalifikacija za Ligu šampiona, Mladost u CEV kupu može da igra utakmice na domaćem terenu u Brčkom, pa očekuju i veliku podršku sa tribina.

- Pokušali smo da upoznamo medije i da angažujemo što više ljudi da bismo privukli navijače. Treba nam paklena atmosfera, želimo da Holanđani vide da i mi imamo šta da pokažemo i da znamo da igramo odbojku - zaključio je Mišić.

Radnik i Gacko

Pred odbojkašima Radnika večeras je težak posao u revanš utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača protiv Crvene zvezde u Beogradu (19 časova), pošto su u prvom meču na svom terenu poraženi maksimalnim rezultatom. Jednako težak zadatak imaće i odbojkašice Gacka, koje će u revanš meču šesnaestine finala Čelendž kupa gostovati kod Hapoel Kfar Sabe (16 časova). Gačanke su poražene u prvoj utakmici sa 3:0. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana