Brankica Mihajlović za Glas Srpske poslije osvajanja srebra u Riju: Medalja za moje Brčko i Srpsku

Dušan Repija
Brankica Mihajlović za Glas Srpske poslije osvajanja srebra u Riju: Medalja za moje Brčko i Srpsku

Medalju posvećujem porodici, rodbini, svom Brčkom, Republici Srpskoj, Srbiji i svim ljudima širom svijeta koji su navijali za nas i proveli mnogo neprospavanih noći u proteklih desetak dana.

Rekla je ovo za "Glas Srpske" odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović, jedna od najzaslužnijih što su se odbojkašice sa srebrom oko vrata vratile sa Olimpijskih igara. Malo promukla, ali odlično raspoložena, opisala je doček u Beogradu.

- Iako smo bili prilično umorni od puta, ništa nam nije bilo teško. Za takve trenutke u životu se živi. Mnogo ljudi došlo je da nas pozdravi, zaista smo svi uživali. Mogu samo da kažem veliko hvala.

* GLAS: Da li je bilo snage za feštu poslije dočeka?

MIHAJLOVIĆ: Naravno (smijeh). Mislim da smo zaslužili da se malo opustimo. Dali smo sebi oduška i zaista je bilo odlično.

* GLAS: U Beogradu Vas je dočekala porodica, ali i nekolicina građana Brčkog kojima nije bilo teško da prevale stotine kilometara zbog Vas.

MIHAJLOVIĆ: Zato im i posvećujem medalju. Sve je mnogo lakše kada znate da imate podršku, a ja sam imala zaista veliku. Drago mi je što nije bilo uzalud, jer smo donijele medalju.

* GLAS: Da li ste Vi i Vaše koleginice svjesne šta ste uradile?

MIHAJLOVIĆ: Mislim da još nismo. Sve je nekako kao san, još traje euforija i mislim da ćemo se vratiti u normalu tek kada dođemo kućama.

* GLAS: Žalite li za zlatom?

MIHAJLOVIĆ: Bila su podijeljena osjećanja poslije poraza od Kine, jer smo vjerovale da možemo do samog kraja. Možda je taj meč najbolje opisao Vladimir Grbić koji je rekao da nas je pobijedila naša prevelika želja, a ne Kina. Da smo imale malo više sreće, bilo bi zlato, ali nije loše ni ovako. Uopšte.

* GLAS: Kada ste počeli da trenirate odbojku, da li ste mogli zamisliti da ćete jednog dana osvojiti medalju na Olimpijskim igrama?

MIHAJLOVIĆ: Odbojkom se bavim od 11. godine, ali sve do početka ove godine nisam vjerovala da je olimpijska medalja realnost. Igrale smo sve bolje, rušile prepreku za preprekom, imale odličnu atmosferu i počele da vjerujemo. Pokazale smo u dva najvažnija meča u četvrtfinalu protiv Rusije i polufinalu protiv SAD da smo bolje od najboljih i zasluženo došle do medalje.

* GLAS: Prije Olimpijskih igara potpisali ste ugovor sa Tjanđinom. Jeste li svjesni šta vas očekuje u Kini?

MIHAJLOVIĆ: To će biti novi izazov u mojoj karijeri. Tamo se igra drugačija, brža odbojka. Nadam se da ću pohvatati fore Kineskinja i prvom idućom prilikom osvetiti im se za poraz u finalu.

Odmor

* GLAS: Hoćete li imati vremena za odmor, s obzirom na to da sezona počinje za manje od mjesec?

MIHAJLOVIĆ: U Kinu idem sredinom septembra, tako da se nadam da ću "uhvatiti" bar pet-šest dana negdje na moru. Još ništa nisam planirala, bitno je samo da stignem kući i budem sa najbližima. I to je jedan vid odmora, jer kada ste sa onima koje najviše volite, nevjerovatno brzo napunite baterije.

Doček u Brčkom

Brankici Mihajlović sinoć je bio upriličen doček u rodnom Brčkom gdje je i napravila prve odbojkaške korake. Njeni sugrađani radovali su se svim njenim nastupima, a sinoć su joj se odužili za svu radost koju im je donijela prethodnih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana