Бранкица Михајловић за Глас Српске послије освајања сребра у Рију: Медаља за моје Брчко и Српску

Душан Репија
Бранкица Михајловић за Глас Српске послије освајања сребра у Рију: Медаља за моје Брчко и Српску

Медаљу посвећујем породици, родбини, свом Брчком, Републици Српској, Србији и свим људима широм свијета који су навијали за нас и провели много непроспаваних ноћи у протеклих десетак дана.

Рекла је ово за "Глас Српске" одбојкашица Србије Бранкица Михајловић, једна од најзаслужнијих што су се одбојкашице са сребром око врата вратиле са Олимпијских игара. Мало промукла, али одлично расположена, описала је дочек у Београду.

- Иако смо били прилично уморни од пута, ништа нам није било тешко. За такве тренутке у животу се живи. Много људи дошло је да нас поздрави, заиста смо сви уживали. Могу само да кажем велико хвала.

* ГЛАС: Да ли је било снаге за фешту послије дочека?

МИХАЈЛОВИЋ: Наравно (смијех). Мислим да смо заслужили да се мало опустимо. Дали смо себи одушка и заиста је било одлично.

* ГЛАС: У Београду Вас је дочекала породица, али и неколицина грађана Брчког којима није било тешко да превале стотине километара због Вас.

МИХАЈЛОВИЋ: Зато им и посвећујем медаљу. Све је много лакше када знате да имате подршку, а ја сам имала заиста велику. Драго ми је што није било узалуд, јер смо донијеле медаљу.

* ГЛАС: Да ли сте Ви и Ваше колегинице свјесне шта сте урадиле?

МИХАЈЛОВИЋ: Мислим да још нисмо. Све је некако као сан, још траје еуфорија и мислим да ћемо се вратити у нормалу тек када дођемо кућама.

* ГЛАС: Жалите ли за златом?

МИХАЈЛОВИЋ: Била су подијељена осјећања послије пораза од Кине, јер смо вјеровале да можемо до самог краја. Можда је тај меч најбоље описао Владимир Грбић који је рекао да нас је побиједила наша превелика жеља, а не Кина. Да смо имале мало више среће, било би злато, али није лоше ни овако. Уопште.

* ГЛАС: Када сте почели да тренирате одбојку, да ли сте могли замислити да ћете једног дана освојити медаљу на Олимпијским играма?

МИХАЈЛОВИЋ: Одбојком се бавим од 11. године, али све до почетка ове године нисам вјеровала да је олимпијска медаља реалност. Играле смо све боље, рушиле препреку за препреком, имале одличну атмосферу и почеле да вјерујемо. Показале смо у два најважнија меча у четвртфиналу против Русије и полуфиналу против САД да смо боље од најбољих и заслужено дошле до медаље.

* ГЛАС: Прије Олимпијских игара потписали сте уговор са Тјанђином. Јесте ли свјесни шта вас очекује у Кини?

МИХАЈЛОВИЋ: То ће бити нови изазов у мојој каријери. Тамо се игра другачија, бржа одбојка. Надам се да ћу похватати форе Кинескиња и првом идућом приликом осветити им се за пораз у финалу.

Одмор

* ГЛАС: Хоћете ли имати времена за одмор, с обзиром на то да сезона почиње за мање од мјесец?

МИХАЈЛОВИЋ: У Кину идем средином септембра, тако да се надам да ћу "ухватити" бар пет-шест дана негдје на мору. Још ништа нисам планирала, битно је само да стигнем кући и будем са најближима. И то је један вид одмора, јер када сте са онима које највише волите, невјероватно брзо напуните батерије.

Дочек у Брчком

Бранкици Михајловић синоћ је био уприличен дочек у родном Брчком гдје је и направила прве одбојкашке кораке. Њени суграђани радовали су се свим њеним наступима, а синоћ су јој се одужили за сву радост коју им је донијела претходних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана