Бранислав Вићентић, тренер Радника БН Баскета: Пријатељски мечеви ништа не откривају

Милан Зубовић
Бранислав Вићентић, тренер Радника БН Баскета: Пријатељски мечеви ништа не откривају

Бијељина - Кошаркаши Радник БН Баскета десетак дана вриједно тренирају спремајући се за изазове који их очекују у Лиги БиХ у коју се враћају након сезоне паузе.

Бијељинци су прошле сезоне потукли конкуренцију у Првој лиги Републике Српске и стекли право наступа у елитном разреду бх. кошарке, а тренер Бранислав Вићентић вјерује да има довољно времена да се његов тим уигра до старта шампионата који је заказан за 14. октобар.

- Са малим закашњењем почели смо да радимо и остале су нам још три седмице до почетке те верујем да ћемо спремни ући у такмичење. Комплетирали смо  90 одсто екипе и остало је још да решимо питање играча на позицији центра. Не журимо посебно јер желимо да изаберемо некога ко ће нам бити појачање, а не само да попуни место у тиму. Понуда на тржишту је скромна па морамо пажљиво да бирамо - изјавио је Вићентић.

Његова екипа није одиграла ниједну контролну утакмицу за сада и за разлику од већине тренера он није присталица играња великог броја мечева током припремног периода.

- Уопште не размишљам о контролним утакмицама, јер нисам љубитељ тих мечева. Увек добијем неку контраслику, јер у тим мечевима нема притиска па ни играчи не играју пуном снагом. Када победиш мислиш да си направио нешто значајно, а онда када крене такмичење буде сасвим друга ситуација на паркету. Нећемо ићи ни на турнире већ ћемо последње седмице имати пробе - истакао је Вићентић.

Током љета екипа је остала без неколико играча међу којима се истичу Јовица Кецман који је отишао у Бихаћ и Бошко Радовић који је на школовању у Бањалуци. Амбиције су скромне и мисли се једино на опстанак.

- Нисмо толико "луди" да претимо неким местима у врху табеле и као екипа која у Лигу улази из нижег ранга такмичења јасно је да су нам амбиције везане искључиво за опстанак међу најбољима и ако направимо било шта више од тога биће одлично. Што се тиче играчког кадра мењали смо доста прошлосезонску екипу и тешко је утврдити колико смо јаки у овом тренутку - рекао је Вићентић.

Остали тимови

Као фаворите за мјесто у врху табеле Вићентић је видио четири екипе.

- Мислим да се ствари неће много мењати у односу на прошле сезоне и биће доста слично. Босна Ројал, Широки, Слобода и Зрињски бориће се за врх, док не знам колико може Младост која је доста променила екипу. Сигурно је да ће лига бити квалитетнија него неких ранијих сезона - казао је Вићентић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана