Branislav Krunić, trener i fudbaler Željezničar sport tima: Opstanak jedini cilj

Milan Zubović
Branislav Krunić, trener i fudbaler Željezničar sport tima: Opstanak jedini cilj

Banjaluka - Fudbaleri Željezničar sport tima za tri sezone prošli su put od Četvrte lige Republike Srpske, grupa Banjaluka, do prvoligaškog društva, u kojem će debitovati ove subote.

Prvi rival biće im Kozara, a susret je na rasporedu od 20 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

- Za tri godine prošli smo tri ranga, što dobija na značaju kada se zna da u ekipi imamo dječake koji su ponikli kod nas. Niko od igrača koji su iznijeli sezonu u Drugoj ligi nije otišao, a stigao je samo golman Pupovac iz Krupe. Stariji smo za godinu i samim tim iskusniji, mada još moramo da učimo jer se Prva liga dosta razlikuje od drugog razreda - izjavio je trener i igrač ekipe Branislav Krunić.

Istakao je da samo misle o opstanku jer nisu previše upoznati s kvalitetom ostalih ekipa.

- Oslonjeni smo na domaće snage i izabrali smo taj put jer ne možemo da platimo igrače sa strane. Pokušali smo kroz njihovo vaspitanje u Školi fudbala Sport tim da stvorimo ekipu. U posljednjih deset godina, koliko škola postoji, stvorili smo igrače i svi oni su prošli sve naše selekcije i stigli do seniora. Gledamo da dječake iz naše škole sa 16 godina priključimo seniorskom timu i to smo uspjeli ove godine jer će njih nekoliko obući prvoligaški dres. Nismo od juče i imamo kontinuitet koji je dovoljan za ovaj rang takmičenja, a naš osnovni cilj je da izborimo opstanak - istakao je Krunić.

Iako je mnogo sezona igrao u Premijer ligi BiH, ovo će mu prvi put biti da nastupa u prvoligaškom karavanu Srpske.

- Pitali su me mnogi do kada ću igrati, a odgovarao sam da ću igrati dok me trener trpi. Šalu na stranu. Koliko zdravstveno budem u stanju da igram i dok me dječaci ne prerastu, a to će biti brzo, jer su me neki već prerasli - rekao je Krunić.

O prvom protivniku u Prvoj ligi ima samo riječi hvale.

- Nismo mogli dobiti boljeg rivala sa imenom i renomeom, a stanje u njihovoj ekipi ide nabolje. Doveli su Borčeta Sredojevića za trenera, a tu je novi direktor Siniša Đurić i imaju dobar rad sa omladinskim kategorijama. Na terenu ćemo pokušati nametnuti svoj stil igre i dokazati kvalitet. Cilj nam je da se u što boljem svjetlu pokažemo publici na Gradskom stadionu - kazao je Krunić.

Igrač sredine terena Dejan Bosančić nada se pobjedi na startu, ali ne potcjenjuje Kozaru.

- S nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu. Naporno smo radili tokom priprema i odradili sve što je trener od nas zahtijevao, pa vjerujem da će nam se taj trud isplatiti. Premijeru imamo protiv Kozare, koja je tim za respekt i ima veliko iskustvo igranja u Prvoj ligi, tako da znam da ćemo se baš mnogo namučiti da dođemo do pobjede, ali sam optimista - rekao je Bosančić.

Pripremni period

Tokom pripremnog perioda odigrali su pet utakmica, u kojima su upisali četiri pobjede i poraz. Prvo su savladali Metalege iz Jajca sa 4:3, zatim Rudar Prijedor sa 3:1, da bi potom bili poraženi od Slobode iz Mrkonjić Grada sa 2:4. Posljednje dvije utakmice dobili su ubjedljivim rezultatima, prvo su savladali Jedinstvo iz Bihaća sa 9:2, a potom BSK sa 10:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana