Бранислав Крунић, тренер и фудбалер Жељезничар спорт тима: Опстанак једини циљ

Милан Зубовић
Бранислав Крунић, тренер и фудбалер Жељезничар спорт тима: Опстанак једини циљ

Бањалука - Фудбалери Жељезничар спорт тима за три сезоне прошли су пут од Четврте лиге Републике Српске, група Бањалука, до прволигашког друштва, у којем ће дебитовати ове суботе.

Први ривал биће им Козара, а сусрет је на распореду од 20 часова на Градском стадиону у Бањалуци.

- За три године прошли смо три ранга, што добија на значају када се зна да у екипи имамо дјечаке који су поникли код нас. Нико од играча који су изнијели сезону у Другој лиги није отишао, а стигао је само голман Пуповац из Крупе. Старији смо за годину и самим тим искуснији, мада још морамо да учимо јер се Прва лига доста разликује од другог разреда - изјавио је тренер и играч екипе Бранислав Крунић.

Истакао је да само мисле о опстанку јер нису превише упознати с квалитетом осталих екипа.

- Ослоњени смо на домаће снаге и изабрали смо тај пут јер не можемо да платимо играче са стране. Покушали смо кроз њихово васпитање у Школи фудбала Спорт тим да створимо екипу. У посљедњих десет година, колико школа постоји, створили смо играче и сви они су прошли све наше селекције и стигли до сениора. Гледамо да дјечаке из наше школе са 16 година прикључимо сениорском тиму и то смо успјели ове године јер ће њих неколико обући прволигашки дрес. Нисмо од јуче и имамо континуитет који је довољан за овај ранг такмичења, а наш основни циљ је да изборимо опстанак - истакао је Крунић.

Иако је много сезона играо у Премијер лиги БиХ, ово ће му први пут бити да наступа у прволигашком каравану Српске.

- Питали су ме многи до када ћу играти, а одговарао сам да ћу играти док ме тренер трпи. Шалу на страну. Колико здравствено будем у стању да играм и док ме дјечаци не прерасту, а то ће бити брзо, јер су ме неки већ прерасли - рекао је Крунић.

О првом противнику у Првој лиги има само ријечи хвале.

- Нисмо могли добити бољег ривала са именом и реномеом, а стање у њиховој екипи иде набоље. Довели су Борчета Средојевића за тренера, а ту је нови директор Синиша Ђурић и имају добар рад са омладинским категоријама. На терену ћемо покушати наметнути свој стил игре и доказати квалитет. Циљ нам је да се у што бољем свјетлу покажемо публици на Градском стадиону - казао је Крунић.

Играч средине терена Дејан Босанчић нада се побједи на старту, али не потцјењује Козару.

- С нестрпљењем чекамо прву утакмицу. Напорно смо радили током припрема и одрадили све што је тренер од нас захтијевао, па вјерујем да ће нам се тај труд исплатити. Премијеру имамо против Козаре, која је тим за респект и има велико искуство играња у Првој лиги, тако да знам да ћемо се баш много намучити да дођемо до побједе, али сам оптимиста - рекао је Босанчић.

Припремни период

Током припремног периода одиграли су пет утакмица, у којима су уписали четири побједе и пораз. Прво су савладали Металеге из Јајца са 4:3, затим Рудар Приједор са 3:1, да би потом били поражени од Слободе из Мркоњић Града са 2:4. Посљедње двије утакмице добили су убједљивим резултатима, прво су савладали Јединство из Бихаћа са 9:2, а потом БСК са 10:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана