Brane Čovičković: Mladi Krajišnik neće u Ligu BiH

D. R.
Brane Čovičković: Mladi Krajišnik neće u Ligu BiH

Banjaluka - Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik prijavio se za učešće u Prvoj ligi Republike Srpske i neće se takmičiti u Ligi BiH sve dok se ne promijeni sistem takmičenja.

- Uprava ŽKK Sloboda iz Novog Grada i mi ostajemo pri tome da igramo prvenstvo Srpske, dok ćemo se u Ligi BiH takmičiti samo ako se promijeni sistem takmičenja, odnosno ako se vrati legitimni sistem koji je postojao do ove sezone - izjavio je generalni menadžer "malenih" Brane Čovičković.

Kao kamen spoticanja on vidi dva kluba, Čelik iz Zenice i sarajevski Plej of.

- Iz KS BiH su članovima UO dostavili zahtjeve Čelika i Plej ofa koji igraju Regionalnu ligu, a ne zaključak sa sjednice klubova koji su prošle sezone igrali prvenstvo BiH u kojem stoji da nema promjene sistema takmičenja. Oni su podvalili UO da se Regionalna liga igra vikendom, a ne tokom sedmice, kako Čelik i Plej ofa ne bi od početka igrali prvenstvo BiH. To automatski mijenja sistem takmičenja u Ligu 8, nakon toga bi uslijedila Liga za prvaka i nije poznato da li bi u njoj igrali četiri ili šest klubova i tek nakon toga plej-of u kojem bi učestvovali Čelik i Plej of - kazao je Čovičković.

On je naglasio da "malene" nemaju ni marke duga prema KS BiH.

- To što tvrdi generalni sekretar Harun Mahmutović nije istina, što mogu da potvrdim i porukom koju mi je poslao. U njoj je rekao da smo dužni 1.200 KM za prvi dio kotizacije u Ligi BiH i 3.000 KM po osnovu arbitraže za tri košarkašice koje su prešle u redove Plej ofa, a da nas prethodno nisu ni obavijestili niti pozvali na arbitražu. Sve se radi zbog para. Prošle sezone KS BiH dobio je 370.000 KM po osnovu kotizacija i kazni, od čega su klubovi iz RS uplatili 200.000. Ako zajednički finansiramo savez, zašto onda u kancelariji saveza radi sedam derviša, zašto nisu zaposleni i Srbi i Hrvati - rekao je Čovičković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana