Braća Majdov jurišaju na medalje

Goran Andrić
Braća Majdov jurišaju na medalje

Istočno Sarajevo - Bivši članovi Džudo kluba Randori iz Istočnog Sarajeva, koji dvije godine sa uspjehom nastupaju za beogradsku Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije, braća Nemanja i Stefan Majdov danas će u kategoriji do 81 kilogram imati prve borbe na Svjetskom prvenstvu za juniore, koje se održava u Majamiju.

Odlični rezultati i brojni uspjesi ove godine bili su najbolja preporuka za Džudo savez Srbije, da na takmičenje u SAD pošalju braću Majdov. Nemanja i Stefan su prije mjesec dana osvojili zlatnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i na najbolji način najavili nastup u Majamiju. Na takmičenju će učestvovati više od 550 najboljih takmičara iz 73 zemlje, a u prvoj borbi Nemanja će nastupiti protiv Dostona Majlijeva iz Uzbekistana.

- Prošle godine kao kadet bio sam sedmi upravo u Majamiju. Nadam se da mogu ostvariti bolji rezultat ove godine, jer sam dosta napredovao. Rasterećeno sam došao na takmičenje. Imao sam povredu na Evropskom prvenstvu tako da nisam mogao odraditi cijele pripreme punim kapacitetom, ali u džudou se nikada ne zna. Imam veliku želju da osvojim medalju - rekao je za "Glas Srpske" iz Majamija Nemanja Majdov.

Žrijebom je odlučeno da se braća Majdov mogu sastati u finalu, a prva prepreka za starijeg brata Stefana biće Španac Šalva Kalabegašvili.

- Konkurencija je izuzetno jaka i izuzetno sparno vrijeme ne ide nam na ruku, ali ono što je sigurno pružiću svoj maksimum kako bih što dalje stigao. Ako Bog da uz dobre nastupe i sportsku sreću možda se u finalu sastanem sa bratom. Očekuju me izuzetno teške borbe na otvaranju prvenstva, ali se nadam da ću prelaziti prepreku po prepreku i ostvariti dobar rezultat - istakao je Stefan Majdov.

Ostali predstavnici

Srbiju će u Majamiju pored braće Majdov predstavljati Milica Nikolić, Strahinja Bunčić, Milan Nikolić, Sokočanin Slobodan Đorda i Žarko Ćulum, a predvodiće ih treneri Ljubiša Majdov i Mirsad Nurkić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana