Браћа Мајдов јуришају на медаље

Горан Андрић
Браћа Мајдов јуришају на медаље

Источно Сарајево - Бивши чланови Џудо клуба Рандори из Источног Сарајева, који двије године са успјехом наступају за београдску Црвену звезду и репрезентацију Србије, браћа Немања и Стефан Мајдов данас ће у категорији до 81 килограм имати прве борбе на Свјетском првенству за јуниоре, које се одржава у Мајамију.

Одлични резултати и бројни успјеси ове године били су најбоља препорука за Џудо савез Србије, да на такмичење у САД пошаљу браћу Мајдов. Немања и Стефан су прије мјесец дана освојили златну и бронзану медаљу на Европском првенству у Румунији и на најбољи начин најавили наступ у Мајамију. На такмичењу ће учествовати више од 550 најбољих такмичара из 73 земље, а у првој борби Немања ће наступити против Достона Мајлијева из Узбекистана.

- Прошле године као кадет био сам седми управо у Мајамију. Надам се да могу остварити бољи резултат ове године, јер сам доста напредовао. Растерећено сам дошао на такмичење. Имао сам повреду на Европском првенству тако да нисам могао одрадити цијеле припреме пуним капацитетом, али у џудоу се никада не зна. Имам велику жељу да освојим медаљу - рекао је за "Глас Српске" из Мајамија Немања Мајдов.

Жријебом је одлучено да се браћа Мајдов могу састати у финалу, а прва препрека за старијег брата Стефана биће Шпанац Шалва Калабегашвили.

- Конкуренција је изузетно јака и изузетно спарно вријеме не иде нам на руку, али оно што је сигурно пружићу свој максимум како бих што даље стигао. Ако Бог да уз добре наступе и спортску срећу можда се у финалу састанем са братом. Очекују ме изузетно тешке борбе на отварању првенства, али се надам да ћу прелазити препреку по препреку и остварити добар резултат - истакао је Стефан Мајдов.

Остали представници

Србију ће у Мајамију поред браће Мајдов представљати Милица Николић, Страхиња Бунчић, Милан Николић, Сокочанин Слободан Ђорда и Жарко Ћулум, а предводиће их тренери Љубиша Мајдов и Мирсад Нуркић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана