Борис Распудић, сада већ бивши капитен фудбалера Борца: Боли ме начин на који сам отјеран

Милан Зубовић
Борис Распудић, сада већ бивши капитен фудбалера Борца: Боли ме начин на који сам отјеран

Бањалука - Сада већ бивши капитен фудбалера Борца Борис Распудић био је непријатно изненађен одлуком управе клуба да раскине уговор са њим коло прије краја јесењег дијела Премијер лиге БиХ.

Момак који је прошао све омладинске селекције, а члан сениорског тима био десет година казао је да није очекивао да се овако понашају према њему те да не зна чиме је то заслужио. Он је само један од петорице играча на које управа не рачуна у наставку сезоне, а међу њима су Бојан Пузигаћа, Милош Ђорђевић, Иван Делић и Борислав Ерић.

- Уговор ми је важио до Нове године, али ми је прије неколико дана забрањено да тренирам са екипом и нећу играти против Широког. Није ми познат разлог одстрањивања из екипе, јер ни са ким нисам имао неспоразума. Шокиран сам, јер сам очекивао да ће ми на мечу против Широког исказати неку захвалност као капитену и то би била моја опроштајна утакмица. Само сам хтио да се опростим од домаће публике и још једном добијем аплауз на Градском стадиону, али нећу то дочекати и боли ме начин на који сам отјеран из клуба - изјавио је Распудић.

Нагласио је да је ружно што се направила тензија пред веома битан меч и да је све требало да буде ријешено након утакмице.

- Атмосфера је нарушена, јер је све урађено на непрофесионалан начин док се то могло ријешити на много љепши начин - додао је Распудић.

Борац су ове сезоне водила тројица тренера, а бивши капитен сматра да их је Зоран Милинковић удаљио од Лиге за првака.

- Код Жељка Врањеша смо добро играли и тада је дошао Милинковић, који нас је тотално уназадио. Све што је ваљало до тада било је убијено и излаза више није било. Нисмо уопште напредовали и нисмо имали хемије у екипи која је најбитнија, пали смо психолошки и он није знао да нас мотивише те нас је уназадио. Да је остао Врањеш, сигурно бисмо били бољи, док је Игор Јанковић ту кратко био, тако да немам посебно шта да кажем о њему - истакао је Распудић.

Нови тренер

Борац нема тренера и Распудић сматра да би између два стручњака требало тражити кормилара.

- Драган Јовић и Вуле Тривуновић су идеална рјешења. Знам да је Вуле преузео Козару, али због начина на који је такође отјеран из клуба сигурно неће доћи па се Јовић намеће као идеално рјешење. Врхунски је стручњак који би покренуо клуб и један је од најбољих тренера са којим сам радио - рекао је Распудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана