Борцу веће шансе него Слоги и Леотару

Душан Репија
Борцу веће шансе него Слоги и Леотару

Бањалука - Четвртфиналним утакмицама почиње плеј-оф Премијер лиге за рукометаше, а према оцјенама тренера, биће најнеизвјеснији можда и у историји, па ће сваки гол или одбрана голмана бити врло важни.

Српску ће представљати три клуба, Слога, Леотар и Борац, који ипак има за нијансу веће шансе да оде до самог краја. Велики вјетар у леђа пред двомеч са Коњухом Бањалучани су добили освајањем Купа БиХ, па су сигурно растерећенији и наоружани већим самопоуздањем од ривала. Утакмице са “столарима”, посебно у Живиницама, увијек су на једну лопту, а тренер Мирко Микић не очекује да ће бити много другачије ни у суботу.

- Комплетан плеј-оф је доста компликован и, искрено, очекујем нека изненађења већ у првом колу. Наш противник је врло незгодан, често подвлачим да играју заједно још од млађих категорија, стрпљиви су у нападу, њихов голман увијек против нас има 15 одбрана. Без обзира на све, спремили смо се добро и знамо шта можемо да очекујемо јер их одлично познајемо. Не кријемо да нам је циљ титула и спремни смо да идемо до краја - рекао је Микић.

У првом мечу вјероватно неће моћи да рачуна на Деана Шешића и Срђана Мијатовића, па ће велики терет у одбрани, али и нападу морати да поднесе Срђан Савић.

- Пуни смо самопоуздања, тако да идемо на побједу и у првом мечу, као и у сриједу. Добро их познајемо, посебно пивота Мирка Марчету, који нам обично направи велике проблеме, па се надам да смо спремили добру тактику. Имамо право да се надамо најбољем - рекао је Савић.

У добром расположењу почетак доигравања очекује и Слога, која је прошлог викенда била најбоља на завршном турниру Купа РС.

- Показали смо у Требињу да можемо много, доиграли смо двије добре утакмице и кући донијели пехар. Сигурно да се надамо да можемо проћи и Босну, иако је она лигашки дио завршила на другом мјесту. Код куће смо их добили са два разлике, у Високом изгубили са исто толико, тако да се надам добром резултату пред нашим навијачима - рекао је тренер Слоге Данко Панић.

Рукометаши Леотара дочекују Грачаницу са горчином пораза у финалу Купу РС, али без обзира на све, Требињци имају одличну сезону, па се надају да, упркос лошем расположењу, могу направити изненађење.

- Није Грачаница тек онако стигла до првог места у лигашком делу, али не желимо да се предамо без борбе. Пореметио нас је мало неуспех у Купу, али то је сада иза нас - рекао је тренер Леотара Дарко Таврић.

Парови

Све утакмице до финалне серије играју се по куп систему, дакле даље ће тим који буде имао бољи скор у двомечу, а у четвртфиналу се састају, субота:  Слога - Босна (18), Вогошћа - Извиђач (19), Коњух - Борац м:тел (19), Леотар - Грачаница (19). Реванши су на програму у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана