Borcu dodatni rok do utorka

Darko Pašagić
Borcu dodatni rok do utorka

Banjaluka - Drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH produžila je Borcu i Slobodi rok da do utorka pokušaju pronaći rješenja za nagomilana dugovanja, saznaje “Glas Srpske”.

Trka Banjalučana i Tuzlaka sa vremenom juče je završena bezuspješno, ali su članovi komisije odlučili da im izađu u susret iako, kako saznajemo, nisu baš svi digli ruku za takvu odluku. Čelnici Borca dostavili su sve što su uspjeli da riješe od skoro 750.000 maraka duga, ali je najveći dio ostao neriješen. Za dug od oko 150.000 maraka prema bivšim igračima, zaposlenima u Radnoj zajednici, pojedinim preduzećima uspjeli su da donesu potvrde da je isplaćen ili da je reprogramiran, ali nisu uspjeli da riješe gorući problem. Uprkos dugotrajnim i mukotrpnim pregovorima sa vlasnikom Fudbalskog kluba “Džaja” Milivojem Glišićem oko 594.000 maraka duga, za koji je stigla sudska presuda, dogovor nije postignut, ali se na Gradskom stadionu nadaju da će dinamiku isplate dogovoriti u dodatnom roku. Ipak u Sarajevu su donekle imali razumijevanja za Banjalučane pa su im ostavili rok do 29. maja. Ukoliko do tada ne dostave potvrdu o dogovoru neće biti novog zasjedanja Komisije za licenciranje, već će “crveno-plavi” automatski ostati bez licence, što će značiti njihovu selidbu u niži rang.

- Imamo dosta problema iako smo uradili veliki dio posla. Nastojaćemo da i preostale riješimo kako bi i naredne sezone bili tamo gdje nam je mjesto. Uložili smo nadljudske napore da sve bude u redu, ali ćemo tek u utorak vidjeti kako će se sve završiti. Hvala ljudima u FS BiH na razumijevanju, a takođe hvala navijačima i simpatizerima kluba koji nam proteklih dana davali podršku u borbi protiv 20 godina prošlosti - rekao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Ono što može da zabrine sve na Gradskom stadionu, jeste Glišićev stav, koji ne vidi da se nešto drastično može promijeniti ukoliko pregovori budu tekli kao do sada.

- Ono što želim od čelnika kluba je da mi daju garancije da će mi novac biti isplaćen, a ne da to bude kao do sada. Izvaran sam od mnogih ranijih Uprava Borca i jednostavno više nemam povjerenja. Žao mi je što se sve ovo dešava, ali jednostavno zbog “crveno-plavih”, koji nisu izvršili svoje obaveze na vrijeme moja porodica je dovedena na rub egzistencije - rekao je Glišić. 

Na jučerašnjem zasjedanju licencu je dobio Čelik, dok se za razliku od Borca u mnogo manjim problemima nalazi Sloboda, ali ni čelnici Tuzlaka do juče nisu uspjeli da riješe sve probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana