Borčeva mladost srušila Mladost

Danijel Radujković
Borčeva mladost srušila Mladost

Banjaluka - Fudbaleri Borca nastavili su sa dobrim rezultatima i u nastavku Premijer lige BiH pošto su na svom stadionu sa 2:0 savladali "fenjeraša" Mladost iz Velike Obarske u okviru 16. kola.

Golove za nova tri boda "crveno-plavih" postigli su Toni Jović i kapiten Aleksandar Subić. Obojici je asistirao Joco Stokić, koji je ponovo pokazao koliko je bitan za igru Banjalučana. Borac je tako nastavio sa odličnim partijama iz prošle polusezone gdje u prethodnih 11 utakmica ima svega jedan poraz. Zanimljivo je i to da je ovo jedna od rijetkih pobjeda Borca sa dva gola razlike, a pored toga što su na petom mjestu, tek poslije ove utakmice imaju pozitivnu gol-razliku (16:15). Iako su igrali bez suspendovanih Vladana Grujića i Miloša Žeravice, koji su na jesen bili glavne uzdanice Banjalučana na sredini terena, mladi Uglješa Radinović i novajlija Ajdin Redžić pokazali su da trener ekipe Vinko Marinović u budućnosti može ozbiljno računati na njih.

- Pribojavao sam se ove utakmice. Imamo mladu ekipu sa dosta igrača ispod 21 godine, ali vjerovao sam u njih i oni su pokazali veliku borbenost. Dali smo golove u pravo vrijeme i dobro igrali na sredini terena. Ova tri boda izuzetno su nam važna zbog samopouzdanja, pogotovo kod mlađih igrača. Novajlija Redžić je pokazao dobru partiju s obzirom na to da ima svega 17 godina i da mu je ovo prva utakmica otkako je došao iz Rudar Prijedora. Bilo je tu malih greščica, ali sve u svemu, zadovoljan sam - rekao je Marinović.

S druge strane, Mladost nije uspjela da ponovi rezultat iz prošle sezone kada je odnijela sva tri boda iz Banjaluke. Ovim porazom ostali su na posljednjem mjestu i imaće težak zadatak da izbore opstanak u Premijer ligi.

- Zaslužena pobjeda Borca. Pokazali su da su uigranija ekipa, dok se kod nas vidi da nam je došlo dosta novih igrača. Nismo dovoljno uigrani i još smo primili gol u najgorem mogućem trenutku u posljednjim minutama prvog poluvremena. Kasnije smo imali neke prilike, ali nismo uspjeli postići pogodak i Borac nas je još jednom kaznio. Moramo zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se meču protiv Veleža kod kuće gdje ćemo tražiti bodove koji nam mogu pomoći u borbi za opstanak. Nećemo se predati dok god postoji šansa - kazao je trener Mladosti Slavoljub Bubanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana