Borčeva mašina samljela i Bosnu

Dušan Repija
Borčeva mašina samljela i Bosnu

Banjaluka - Najteži ispit od početka 2019. godine rukometaši Borac m:tela položili su maksimalnom ocjenom, jer su u prvom meču polufinala Kupa BiH savladali Bosnu u Visokom sa 28:24.

Na taj način napravili su možda i ključni korak ka finalu koje su igrali i prošle godine upravo protiv ovog rivala i na kraju osvojili trofej. Serija Banjalučana bez poraza produžena je na 13 mečeva, a ovo je bila 12. pobjeda u svim takmičenjima uz remi sa Slogom iz Doboja u prethodnoj rundi Kupa. Posljednji neuspjeh doživjeli su prvog dana decembra prošle godine u Živinicama.

Trener Mirko Mikić nije krio zadovoljstvo, jer je u Visokom sve funkcionisalo onako kako bi želio da funkcioniše stalno. Odbrana je ponovo odradila dobar posao, a za razliku od prethodnih utakmica, lopta u napadu je išla mnogo brže. Kada se tome doda i nekoliko golova iz polukontri i kontri protiv lidera na tabeli Premijer lige i na jednom od “najvatrenijih” terena u BiH, Mikiću ostaje samo da pohvali momke.

- Bilo je baš, baš dobro. Imali smo veći motiv, koncentraciju, bilo je naravno i grešaka, ali smo ih sveli na minimum. Kontrolisali smo rezultat svih 60 minuta i apsolutno zasluženo došli do prednosti pred revanš koji će biti jednako težak bez obzira na ovaj rezultat. Momci znaju da bi svako opuštanje zakomplikovalo situaciju, a to je nešto što najmanje želimo - rekao je Mikić.

Domaći nisu imali rješenje za desnu stanu napada Borca, jer je strijelce predvodio Miloš Nježić sa osam golova. Desnokrilni igrač na prosjeku je od devet golova po utakmici kada se gledaju posljednje tri utakmice, a najveća podrška u Visokom bio mu je Dean Šešić sa sedam.

- Znali smo šta nas čeka, spremali smo se za njih, počeli smo jako, nismo se opuštali i sve je završilo kako treba. Nema opuštanja i uživanja u pobjedi, jer već sutra gostujemo Vogošći u prvenstvu i želimo da nastavimo niz. Uopšte se ne opterećujemo brojkama, bitno je da smo uhvatili ritam i popravili igru, a kada je tako protivnici nemaju mnogo šanse. Uhvatili smo priključak za vodećim u prvenstvu i siguran sam da možemo popraviti ovu treću poziciju pred plej-of - rekao je Šešić.

Tempo igranja srijeda - subota ne ostavlja mnogo prostora za treniranje, a akcenat je uglavnom na popravljanju svojih grešaka i skautiranju idućeg protivnika.

- Mislim da više nego prije gledamo video i tako uočavamo gdje smo griješili, a naravno, gledamo i utakmice protivnika kako bismo tačno znali na šta treba da obratimo pažnju - dodao je Šešić.

Izviđač je u drugoj utakmici polufinala savladao Vogošću sa 27:23, a revanši su na programu iduće srijede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana