Борчев серум за агресивног ривала

Иван Драгичевић
Борчев серум за агресивног ривала

Бањалука - Пораз у дербију од Извиђача већ је архивиран за рукометаше Борца м:тел који у суботу од 18 часова дочекују височку Босну у утакмици осмог кола Премијер лиге БиХ.

Босна је повратник у највиши ранг и одлучна да не буде епизодиста. Све три побједе остварила је на домаћем паркету, док на гостовањима није имала успјеха. За наставак таквог низа потрудиће се Бањалучани који су у свом „Борику“ фаворити против сваке екипе из овог првенства.

- Гледамо да наставимо у побједничком ритму, заборавили смо на пораз у Љубушком и потпуно смо фокусирани на новог противника. Добро смо се спремили, састајемо се са екипом која је веома агресивна у одбрани и на томе базира игру. До сада нису освојили ниједан бод у гостима, али су тијесно губили те утакмице. Респектујемо их, показали су озбиљност довођењем Аднана Хармандића који је играо у њемачкој Бундеслиги, а ту је и бивши десни бек Борца Елис Мемић. Ослабио их је одлазак Ивана Дивковића, али свакако су озбиљан противник - рекао је тренер Бањалучана Бојан Унчанин.

Од раније су одсутни Марко Комненовић и Немања Безбрадица. Овај други је оперисао лигаменте кољена и почео је са рехабилитацијом. Против Босне највјероватније неће бити Армина Марића тако да Унчанин има ужи избор играча на спољним позицијама. У тим се враћа Душко Херцеговац, а млади Марко Ћеранић очекује већи допринос крила.

- У претходним утакмицама имали смо проблем са ширином у нападу и то морамо да поправимо. Нисам до краја задовољан ни својим играма, прошле сезоне нисам имао минутажу тако да се и то осјети. Вјерујем да ће расти моја форма како вријеме буде одмицало и да ћемо напредовати тимски. Идемо по нову побједу - рекао је Ћеранић.

Пласман: Извиђач 21, Борац м:тел 15, Вогошћа 15, Коњух 12...

Слога у Горажду

Рукометаши добојске Слоге надају се првим гостујућим бодовима, јер у суботу од 20 часова гостују Горажду. То им је противник по мјери и Добојлије би уз добру игру могли до цијелог плијена. Остали парови, субота: Вогошћа - Славија (18 часова), Маглај - Извиђач (19). Свој меч Дервента и Коњух играју у сриједу због обавеза гостујуће екипе у Челенџ купу. Слободна је Босна из Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана