Borčev prioritet ostanak nosilaca igre

Darko Pašagić
Borčev prioritet ostanak nosilaca igre

Banjaluka - Trojici standardnih prvotimaca Borca ove jeseni, Milošu Žeravici, Bojanu Burazoru i Siniši Dujakoviću, ove zime ističu ugovori, a na Gradskom stadionu čvrsto su riješeni da ih zadrže.

Žeravica je ove jeseni nastupio na 12, Burazor na 15, a Dujaković uz dosta povreda na osam utakmica, ali je jasno da bi stručni štab Banjalučana mogao teško da zamisli igru svog tima bez ove dvojice veznih fudbalera i desnog beka.

- Njih trojica su važne karike u igri našeg tima i prvi cilj biće nam da sa njima produžimo saradnju, a onda ćemo početi razmišljati o eventualnim pojačanjima - naglasio je šef stručnog štaba “crveno-plavih” Darko Vojvodić.

Kormilar Banjalučana naglasio je da će se sutra znati da li će se i sa kojim igračima razgovarati o eventualnom prekidu saradnje.

- Iskren da budem, dvojicom-trojicom igrača nismo zadovoljni, ali ne bih o njihovim imenima dok ne razgovaram s upravom. Što se tiče eventualnih pojačanja, još je o tome rano govoriti, ali smo već uspostavili kontakt sa Filipom Arežinom, koji je raskinuo saradnju sa Željezničarom. Bilo bi lijepo da on postane naš igrač, ali do toga je još dug put. Već sam pominjao da je na listi želja i Stojan Vranješ, ali on sa timom sa “Grbavice” ima ugovor i malo je vjerovatno da će od toga biti bilo šta - nastavio je Vojvodić.

Početkom naredne sedmice očekuje se da delegacija Banjalučana u kojoj će, između ostalih, biti, pored Vojvodića, i sportski direktor Marko Maksimović, otputuje u Sloveniju.

- Kao što je poznato, uspostavili smo dobru saradnju sa ljubljanskom Olimpijom i već postoji preliminaran dogovor da nam ove zime pozajmi nekoliko igrača. Kako sada stvari stoje, u nastavku sezone neće računati na desetak fudbalera sa spiska i koji imaju čvrste ugovore. Među njima treba tražiti njih nekoliko koji bi nas eventualno pojačali. Njih bi i dalje plaćao slovenački prvak, a naša obaveza bi bila da im obezbijedimo stan i hranu. Tek poslije posjete Ljubljani, vidjećemo u kojem će pravcu ići prelazni rok, ali je želja svih u klubu da se pojačamo i da u nastavku prvenstva stignemo do titule, odnosno obezbijedimo povratak u Premijer ligu - naglasio je Maksimović.

Zajednički ručak

Fudbaleri Borca praktično su već na odmoru, a zvanično “voljno” dobiće sutra, kada će čelnici kluba s igračima i stručnim štabom imati zajednički ručak.

- Za sada je okvirni plan da sa pripremama za drugi dio prvenstva počnemo 15. januara, a kako sada stvari stoje, jedan dio ćemo odraditi u Antaliji - naglasio je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana