Борчев приоритет останак носилаца игре

Дарко Пашагић
Борчев приоритет останак носилаца игре

Бањалука - Тројици стандардних првотимаца Борца ове јесени, Милошу Жеравици, Бојану Буразору и Синиши Дујаковићу, ове зиме истичу уговори, а на Градском стадиону чврсто су ријешени да их задрже.

Жеравица је ове јесени наступио на 12, Буразор на 15, а Дујаковић уз доста повреда на осам утакмица, али је јасно да би стручни штаб Бањалучана могао тешко да замисли игру свог тима без ове двојице везних фудбалера и десног бека.

- Њих тројица су важне карике у игри нашег тима и први циљ биће нам да са њима продужимо сарадњу, а онда ћемо почети размишљати о евентуалним појачањима - нагласио је шеф стручног штаба “црвено-плавих” Дарко Војводић.

Кормилар Бањалучана нагласио је да ће се сутра знати да ли ће се и са којим играчима разговарати о евентуалном прекиду сарадње.

- Искрен да будем, двојицом-тројицом играча нисмо задовољни, али не бих о њиховим именима док не разговарам с управом. Што се тиче евентуалних појачања, још је о томе рано говорити, али смо већ успоставили контакт са Филипом Арежином, који је раскинуо сарадњу са Жељезничаром. Било би лијепо да он постане наш играч, али до тога је још дуг пут. Већ сам помињао да је на листи жеља и Стојан Врањеш, али он са тимом са “Грбавице” има уговор и мало је вјероватно да ће од тога бити било шта - наставио је Војводић.

Почетком наредне седмице очекује се да делегација Бањалучана у којој ће, између осталих, бити, поред Војводића, и спортски директор Марко Максимовић, отпутује у Словенију.

- Као што је познато, успоставили смо добру сарадњу са љубљанском Олимпијом и већ постоји прелиминаран договор да нам ове зиме позајми неколико играча. Како сада ствари стоје, у наставку сезоне неће рачунати на десетак фудбалера са списка и који имају чврсте уговоре. Међу њима треба тражити њих неколико који би нас евентуално појачали. Њих би и даље плаћао словеначки првак, а наша обавеза би била да им обезбиједимо стан и храну. Тек послије посјете Љубљани, видјећемо у којем ће правцу ићи прелазни рок, али је жеља свих у клубу да се појачамо и да у наставку првенства стигнемо до титуле, односно обезбиједимо повратак у Премијер лигу - нагласио је Максимовић.

Заједнички ручак

Фудбалери Борца практично су већ на одмору, а званично “вољно” добиће сутра, када ће челници клуба с играчима и стручним штабом имати заједнички ручак.

- За сада је оквирни план да са припремама за други дио првенства почнемо 15. јануара, а како сада ствари стоје, један дио ћемо одрадити у Анталији - нагласио је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана