Борбеност фудбалерa Борца мора да надокнади минусе

Дарко Пашагић
Борбеност фудбалерa Борца мора да надокнади минусе

Међугорје - Пред фудбалерима Борца вечерас од 19 часова је један од можда и највећих испита у другом дијелу сезоне, јер ће у Широком Бријегу играти први меч четвртфинала Купа БиХ.

Јасно је да су домаћи фаворити у двомечу, јер се налазе на трећем мјесту премијерлигашке табеле, а и три пута су били побједници овог такмичења, док су “црвено-плави” лидери прволигашког каравана Српске, а пехар намијењен побједнику приграбили су само једном, и то 2010. године. Уз све то, Бањалучани су са доста кадровских проблема прекјуче отпутовали у Међугорје, одакле ће се данас неколико часова прије утакмице запутити у Широки Бријег.

- Наша појачања Немања Леканић и Алмедин Зиљкић немају право наступа, јер су ове сезоне већ играли за друге клубове у Купу БиХ. Друга двојица новајлија Немања Јаничић и голман Кенан Тополовић нису на вријеме добили папире, тако да ће нам бити од помоћи тек у реваншу. Са нама су отпутовали повријеђени Ђорђе Ћосић и Синиша Дујаковић, а да ли ће бити у саставу, одлучићу пред сам почетак утакмице. Ровит је и Саша Кајкут, али силом прилика он ће заиграти од првог минута, док је са нама отишао и голман Немања Тркуља, који није одрадио припреме због упале плућа - нагласио је шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић.

Искусни стратег свјестан је тежине ситуације и снаге противника, али је истакао да нема предаје.

- Не преостаје нам ништа него да храброшћу и борбеношћу покушам надокнадити минусе које имамо. Биће тешко супротставити се екипи која је знатно снажнија од нас, зашто не рећи и квалитетнија, али једноставно не смијемо о томе да размишљамо. Против Зрињског су показали врхунску класу, имају на клупи сјајног тренера и једноставно не знам са које нам стране пријети већа опасност. Ипак, вјерујем да и овако ослабљени можемо до подвига. Најважније је да пред реванш остваримо активан резултат, а онда ће на нашем стадиону бити друга прича - додао је Војводић.

Један од најискуснијих првотимаца Бањалучана Александар Радуловић вјерује да његова екипа послије два меча може остварити пролаз међу четири најбоље екипе.

- Сви се слажемо да је Широки фаворит, али то не мора ништа да значи. Било би сјајно када бисмо на “Пецари” бар једном затресли мрежу ривала. Али то не значи да ћемо срљати напријед, него ћемо мудро чекати своју шансу. Сигуран сам да ће се она указати и да ћемо се задовољни вратити на Градски стадион - рекао је Радуловић.

Још два сусрета играју се данас. У Градачцу се од 14.30 састају Звијезда и ТОШК, док ће од 17 часова у Сарајеву снаге одмјерити истоимени домаћин и Зрињски. За 5. мај је одгођен сусрет Слога (Горње Црњелово) - Клис. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана